Časopis za pokrajino Posavje
30.09.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Razbor pod odrom na gostovanjih

Objavljeno: Ponedeljek, 13.01.2020    Rubrika: Mladi Posavci poročajo Bralci pišejo
Mega gusarski zaklad Sevnica

Mlajša skupina razborskih gledališčnikov se predstavlja v zgodbi o groznem Gašperju, nastali po istoimenski knjižnici uspešnici.

Smo mlajša skupina ljubiteljskih gledališčnikov, ki delujemo v okviru gledališke skupine Razbor pod odrom in prihajamo iz Razborja pod Lisco. Prijateljujemo že deseto leto in vsako leto se nam zgodi posebna zgodba. V letošnjem šolskem letu smo se odločili za poustvarjanje knjižne uspešnice Grozni Gašper.

Prvo predstavo smo odigrali v mesecu novembru na domačem odru na Razborju pod Lisco. V ponedeljek, 23. 12., in v torek, 24. 12. 2019, pa smo gostovali po šolah občine Sevnica. Prvi dan smo s predstavo navdušili učence Osnovne šole Tržišče, nato pa še najmlajše učence Osnovne šole Sava Kladnika Sevnica ter učence podružnične šole v Loki pri Zidanem Mostu. Prvošolčki so se zelo vživeli v predstavo in so nas dodobra utrudili. Drugi dan smo obiskali še podružnično osnovno šolo na Studencu in tudi oni so zelo dobro sprejeli našo predstavo.

In kakšna je vsebina naše zgodbe? Ker je bilo prijateljema med počitnicami strašno dolgčas, sta si zamislila morsko dogodivščino, kjer kot strašna gusarja skrijeta gusarski zaklad v obliki čokolade. Zaplet v zgodbi poskrbijo kapitanovi premajhni čevlji in zbrana druščina prijateljev odkrije gusarski plen v obliki čokolade. Nauk skoraj uro trajajoče zgodbe je spoznanje, da je vrednost zaklada v tem, koliko ta pomeni lastniku in da doseže vrednost šele, ko ga je ta pripravljen deliti tudi z ostalimi.

Najboljše zgodbe so tiste, ki jih pišejo prijatelji. Če nam ne verjamete, nas povabite medse in videli boste, da vse to drži. Vsi igralci Razborja pod odrom se že veselimo novega gostovanja.

Lučka Imperl, OŠ Sava Kladnika Sevnica, foto: M. M. J. P.
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

ne spreglejte