Časopis za pokrajino Posavje
9.12.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Roboti popestrili pouk na daljavo v Pišecah

Objavljeno: Torek, 10.11.2020    Rubrika: Mladi Posavci poročajo Bralci pišejo
rob5
V torek, 10. 11. 2020, smo imeli učenci OŠ Maksa Pleteršnika Pišece prav poseben tehniški dan. Že tema ROBOTIKA IN UMETNA INTELIGENCA je dala vedeti, da nam ne bo dolgčas in da bomo pouk na daljavo preživeli ustvarjalno, zabavno in poučno.

Dan prej sta nama gospoda Danilo in Darko (iz Modre delavnice iz Frama) posredovala vse informacije in link do zoom srečanj v Teamse. V torek zjutraj pa smo se dobili z njima na zoomih po triadah. Vsaka triada je imela 20-minutno predstavitev robotike in umetne inteligence na zanimiv način. Ob pomoči PP-predstavitve smo izvedeli veliko o robotih, njihovem delovanju in pomenu le-teh v našem življenju.
rob11


Pri umetni inteligence nam je predavatelj povedal nekaj zanimivosti o robotskih napredkih in sposobnostih, npr. da je robot v šahu premagal najboljšega šahista in da je robot  pognal eno raketo na luno.

Potem smo imeli predstavitev še o avtonomnih vozilih (vozila, ki sama vozijo). Izvedeli smo, da je vrhunec robotike in umetnostne inteligence prav avtonomno vozilo.

Po koncu predstavitev smo dobili naloge in se takoj odpravili na delo. Delo je bilo razporejeno na dva dela: prvi del so bila vprašanja, drugi del pa programiranje. Imeli smo dobre 3 šolske ure za reševanje nalog. Ob 11.30 pa smo se spet dobili s predavateljema in pokomentirali, kaj nam je šlo dobro, kje smo naleteli na težave, kaj nam je bilo všeč. In všeč nam je bil celoten tehniški dan, a ostaja le želja, da bi kakšnega robota videli v živo. Mogoče pa vseeno kdaj zaidemo tudi v Fram, na sedež Modre delavnice.

Hvala predavateljema, našim učiteljem in gospe ravnateljici Nuški Ogorevc, ki se trudijo, da je tudi delo na daljavo zanimivo in prav nič dolgočasno.

Erik Golobič, 9. razred OŠ Maksa Pleteršnika Pišece
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

04.12.2021 | Mladi Posavci poročajo

Ta veseli dan kulture v Pišecah

26.11.2021 | Mladi Posavci poročajo

Zaključek projektnega tedna Sadeži duha preko Zooma

03.12.2021 | Mladi Posavci poročajo

​Ta veseli dan kulture v kostanjeviški šoli

25.11.2021 | Mladi Posavci poročajo

Tehniški dan - digitalna dieta

ne spreglejte

21.01.2021 | Redakcija

Posodica v obliki ženskega telesa