Časopis za pokrajino Posavje
2.12.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Rožnati oktober v Vrtcu Krško

Objavljeno: Četrtek, 20.10.2022    Rubrika: Mladi Posavci poročajo Bralci pišejo
DSC_3894
Oktober je mesec, ki je namenjen ozaveščanju o raku dojk, za katerim najpogosteje zbolijo ženske. Ker cel mesec potekajo različne aktivnosti, pravimo oktobru tudi rožnati oktober.

Letos smo se v dogajanje rožnatega oktobra vključili tudi v Vrtcu Krško. Skozi pogovor o bolezni smo lepe misli posvetili vsem, ki se z boleznijo spopadajo, in vsem ostalim, da bi ostali zdravi. Ob tej priložnosti smo v vrtčevskih skupinah izvedli več dejavnosti. V roza pletenje in kvačkanje, delo strokovnih delavk vrtca, smo ovili debla dreves pred vrtci, se udeležili prireditve Rožnata pot pred Zdravstvenim domom Krško, kjer je nastopila pevka Rebeka Dremelj, imeli pohod in z rozastimi srčki, ki so jih otroci izdelali sami, okrasili drevesa pred stavbo Mestne občine Krško in Upravne enote Krško.

Odrasli vemo, da je rak dojk nevarna bolezen, ki je vedno bolj pogosta in zelo prizadene tiste, ki za njo zbolijo. Tako smo tudi v našem vrtcu želeli sporočiti, da nam je mar za tiste, ki so zboleli in jim želimo čimprejšnje okrevanje.

Zapisala: Maja Zupančič
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

24.11.2023 | Mladi Posavci poročajo

​Obisk policijske postaje Brežice

27.11.2023 | Mladi Posavci poročajo

Sodelovali smo s Komunalo Brežice

20.11.2023 | Mladi Posavci poročajo

​Otroci za varnost v prometu v artiškem vrtcu