Časopis za pokrajino Posavje
18.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Senovski osmošolci odlični na tekmovanju World Scholar's Cup

Objavljeno: Petek, 28.04.2023    Rubrika: Mladi Posavci poročajo Bralci pišejo
IMG_20230422_083044
V soboto in nedeljo, 22. in 23. aprila 2023, smo se trije osmošolci iz OŠ XIV. divizije Senovo, Sara Dobnik, Hana Zorko in Blaž Žerjav, udeležili mednarodnega tekmovanja World Scholar's Cup (WSC) v Kopru, na OŠ Antona Ukmarja. Spremljala nas je naša mentorica in učiteljica angleščine Lea Opravž Ostrelič.

V tej »bitki znanja« smo sodelovali učenci in dijaki iz različnih koncev Slovenije in drugih držav. Sodelujoči smo se pomerili na različnih področjih v določenih temah. Zastopana so bila naslednja področja: umetnost in glasba, naravoslovje, zgodovina, književnost, sociologija in posebno področje. Tekmovanje je potekalo v angleškem jeziku in je bilo sestavljeno iz ekipne debate (Team debate), kreativnega skupinskega pisanja esejev (Collaborative writing), preizkusa znanja s šestih področij (Scholar's challenge) in kviza (Team’s bowl).

Naša ekipa se je na vseh področjih odlično odrezala in za svoje dosežke smo prejeli srebrne in zlate medalje ter maskote alpake, ki smo jih posvojili. Uvrstili smo se v naslednji krog tekmovanja, ki bo meseca junija 2023 v Dohi v Katarju. Bogate izkušnje nastopanja in uspešno izkazovanje znanja na različnih področjih v angleškem jeziku so nam na koncu tekmovanja prinesli veliko veselja in zadovoljstva.

Napisala: Sara Dobnik, 8. a
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki