Časopis za pokrajino Posavje
3.10.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

SIC Brežice šest let uspešno sodeluje v evropskem projektu EPAS

Objavljeno: Petek, 23.06.2023    Rubrika: Mladi Posavci poročajo Sporočilo
1
Strokovno izobraževalni center Brežice je ponovno osvojil in pridobil naziv šola ambasadorka Evropskega parlamenta. V evropskem programu in projektu Šola ambasadorka Evropskega parlamenta - EPAS (European Parliament Ambassador School) smo v letošnjem šolskem letu aktivno sodelovali že šesto leto. Na šoli smo v okviru programa uspešno pripravili in izvedli veliko raznolikih aktivnosti.

Letos je bilo v program EPAS Slovenija vključenih 80 srednjih šol in dijaških domov, 1300 dijakov in 200 mentorjev. Program in projekt v Sloveniji uspešno koordinira Informacijska pisarna Evropskega parlamenta.

Zaključne slovesnosti programa Šola ambasadorka Evropskega parlamenta smo se v torek, 20. 6. 2023, v Hiši EU v Ljubljani udeležile dijakinje ambasadorke Ivana, Hana in Lalita, s profesorico in koordinatorico programa EPAS na SIC Brežice Mojco Ogorelc.
4

Hvala vsem sodelujočim v programu EPAS SIC Brežice: evropskima poslancema Franciju Bogoviču in Matjažu Nemcu, posavskima poslancema v državnem zboru Republike Slovenije Tamari Vonta in Tomažu Liscu, Občini Brežice, Zavodu Republike Slovenije za šolstvo, Občini Sevnica, podjetjem Soltec Slovenija, Ino Brežice, Hess in Kovis, našim odličnim dijakom in mentoricam profesoricam Deji Avsec, Katji Bogovič, Lidiji Furlan, Mojci Ogorelc, Tanji Plevnik in Urški Senica za dosežen uspeh, uspešno izvedene raznolike aktivnosti ter prijetno sodelovanje.

Ekipa EPAS na SIC Brežice
Foto: Informacijska pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji in SIC Brežice
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

25.09.2023 | Mladi Posavci poročajo

Skrb za zdravje v Pišecah

22.09.2023 | Mladi Posavci poročajo

​Z Adijem Smolarjem v novo bralno leto

02.10.2023 | Mladi Posavci poročajo

Gibajmo za dobrodelnost

ne spreglejte