Časopis za pokrajino Posavje
19.04.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Sodelovanje OŠ Leskovec pri Krškem v kvizu Male sive celice na RTV SLO

Objavljeno: Torek, 09.03.2021    Rubrika: Mladi Posavci poročajo Bralci pišejo
os_leskovec_male_sive_celice1
Naši učenci so tudi letos sodelovali v kvizu Male sive celice. Začeli smo na predtekmovanju z dvema ekipama: ekipa A: Nina Levstik, Nik Zorko in Žiga Plankar ter ekipa B: Leon Špiler, Matic Praprotnik in Tjaša Pirnar. Na predtekmovanju, kjer je bilo vključenih 259 ekip iz celotne Slovenije, se je naša A ekipa uvrstila na ustni del, kar je pomenilo, da smo se z OŠ zbora odposlancev Kočevje pomerili v živo. Z eno točko razlike smo zmagali in se uvrstili med 32 najboljših ekip, ki so se pomerile pred TV-kamerami.

V prvem krogu smo sedeli nasproti ekipe iz OŠ Breg pri Ptuju. Nina, Nik in Žiga so bili zelo samozavestni tekmovalci in so s precejšnjo razliko premagali nasprotnike ter se tako uvrstili med 16 najboljših ekip – v drugi krog tekmovanj. Vmes se je začela šola na daljavo in tudi mi smo morali svoje priprave za tekmovanje izvajati preko ZOOM-a. Pogosto smo se zaradi prepolnih urnikov vseh štirih dobili zjutraj ob 7.30 ali pa po pouku – okoli 13. ure.
os_leskovec_male_sive_celice2

26. januarja so bila v nasprotni ekipi dekleta iz OŠ Križevci. Obe ekipi sta bili zelo uspešni in sta pokazali veliko znanja. Razlika v dveh odgovorih pa je pripeljala do zmage deklet iz OŠ Križevci. Tako naša ekipa zaključuje s tekmovanji v letošnji sezoni.

Pomembno vlogo pri tekmovanju pa imajo vedno tudi navijači. Zaradi stanja v povezavi z epidemijo COVID-19 navijači niso smeli priti v studio. Oblikovati smo morali ekipo 9 navijačev, ki nas bodo spodbujali po ZOOM-u. Naši navijači so tako bili: Marija Marinčič, Jakob Možgan, Domen Hočevar, Matic Praprotnik, Jaka Baznik, Žiga Zakšek, Leon Špiler, Aneja Arh in Nejc Gričar. Tako dobro so se znali postaviti pred kamere z majicami in rekviziti, da so jih na RTV-ju dajali za dober primer ostalim šolam. Na zadnji oddaji pa so se izkazali tudi pri iskanju besed v možganskem labirintu, ko je Nejc poiskal najdaljšo možno besedo iz osmih črk: kobilica.
os_leskovec_male_sive_celice3


Oddaja je bila predvajana v soboto, 27. 2. 2021.

Za nami je še ena uspešna sezona. Veseli smo, da smo bili tako uspešni.

Mentorica: Melita Zagorc Vegelj
« Nazaj na seznam