Časopis za pokrajino Posavje
17.10.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Športni dan in dan zdravja na OŠ Leskovec pri Krškem

Objavljeno: Petek, 01.10.2021    Rubrika: Mladi Posavci poročajo Redakcija
20210923_120420
V petek, 10. septembra, smo imeli športni dan. Lahko smo izbirali med kolesarjenjem in pohodom. Odločila sem se za kolesarjenje. Vsi v družini smo navdušeni kolesarji, tako sem na kolesu preživela veliko dni tudi med počitnicami. Skupaj s sošolko sva razmišljali o pohodu, saj se je zanj odločila večina sošolcev, a nazadnje sva izbrali kolo. Izpred šole smo krenili ob pol deveti uri zjutraj.

Odpeljali smo se proti Cerkljam ob Krki, kjer smo planirali daljši postanek. Učitelj športne nas je spodbudil, naj se ohladimo v reki Krki. Zdelo se mi je, da je voda mrzla, niti slučajno pa si nisem želela srečati vodne kače. A fantov to ni motilo, v reko so poskakali kot navdušeni otroci. Po osvežitvi smo pojedli sendvič in se odpeljali čez Gorico proti Leskovcu. Nekaj klancev me je utrudilo, a kaj hujšega ni bilo. Dan mi je bil všeč, saj rada kolesarim, tura ni bila zahtevna in ni nas bilo preveč, kar mi je ustrezalo.

Sara Arh, 9.c, OŠ Leskovec pri Krškem

Dan zdravja

20210923_112450
Dne 23. 9. 2021 je Osnovna šola Leskovec pri Krškem izvedla športni dan. Udeležili so se vsi učenci od 1. do 9. razreda. Ta dan praznujemo v spomin prvih medalj na poletnih olimpijskih igrah v Sydneju v Avstraliji leta 2000. Prvo zlato medaljo sta nam prisvojila veslača Iztok Čop in Luka Špik ter strelec Rajmond Debevc. Dan slovenskega športa je bil razglašen kot državni praznik šele leta 2020. Ker to ni dela prost dan, smo se vsi učenci zbrali v šoli in slavili šport skupaj. In kaj smo počeli je povedalo nekaj naših razredov. Učenci drugega razreda so na delavnicah brali, spoznavali otroke po svetu, ki so drugačni od nas, peli pesmice in pojedli zdrav zajtrk. Prvi razred je opisal ta dan z besedami: dober, odličen, najboljši in perfekten. Sedmi razredi smo se na razredni uri pogovarjali o duševnem zdravju, o tem, kdaj se v razredu dobro počutimo, nato pa smo odšli na pohod na Libno. Vsi razredi pa so po malici odšli na pohod po okolici šole in na bližnje hribe. Imeli smo tudi športni dan na daljavo zaradi karantene. Tudi ti učenci so imeli zanimive aktivnosti. Njihova tema so bile igre brez meja, ustvarjali so poligone zunaj ali v hiši. Kaj pa bi naši učenci dodali športnemu dnevu? Nekateri bi raje imeli daljši pohod, nekateri pa krajši. Vsi pa so povedali, da je bil športni dan zelo dober. Lahko rečemo, da smo s športnim dnem na naši šoli lepo praznovali dan slovenskega športa.

Elena T.,Maša O.,Medeja U., učenke 8.A, novinarski krožek OŠ Leskovec pri Krškem
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

05.10.2021 | Mladi Posavci poročajo

​Teden otroka v Pišecah odprla klovnesa Ifigenija

13.10.2021 | Mladi Posavci poročajo

Mmm okusno je - domače je

08.10.2021 | Mladi Posavci poročajo

​Razigran teden otroka v Pišecah

09.10.2021 | Mladi Posavci poročajo

​Otroški parlament