Časopis za pokrajino Posavje
18.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Športno popoldne treh generacij v Vrtcu Krško

Objavljeno: Sreda, 24.05.2023    Rubrika: Mladi Posavci poročajo Bralci pišejo
DSC_4408 (Small)
V sodelovanju z Zavodom za mladino in šport ter v okviru Tednov vseživljenjskega učenja (TVU) 2023 smo v Vrtcu Krško pripravili skupno gibalno druženje treh generacij. Vabilu se je odzvala precejšnja množica: otroci, starši, stari starši in tudi ostali prijatelji so napolnili igrišče OŠ Jurija Dalmatina in se pridružili gibalnim izzivom, ki smo jih pripravili strokovni delavci Vrtca Krško.

Prireditev smo odprli z našo športno himno, ki jo otroci zelo pojejo. Skupaj smo se razgibali in ogreli vse mišice, da smo bili pripravljeni za vse športne izzive. Veselo smo plesali in se prepustili plesni pravljici za mlajše in starejše otroke, nato pa so nekateri preizkušali svoje gibalne sposobnosti na raznih gibalnih postajah:
DSC_4435 (Small)
  • barvne žogice so letele po zraku, otroci pa so jih z navdušenjem lovili in pospravljali nazaj v zaboje;
  • na dvignjenih gredeh so najmlajši urili svoje ravnotežje in občutek ponosa pri dobro opravljenem izzivu;
  • na čutni poti so otroci zaznavali različne občutke pri hoji na nenavadnih podlagah;
  • plazenje skozi tunele je otrokom dalo nove izkušnje spretnostnega gibanja v zaprtem ozkem prostoru;
  • barvno padalo je krepilo sposobnosti sodelovanja in usklajevanja, kar je še kako pomembno pri raznih ekipnih gibalnih izzivih, hkrati pa počasno usklajeno nihanje velike površine daje poseben občutek moči in dviga samozavest;
  • lovljenje milnih mehurčkov otrokom vedno znova predstavlja zabavo in hkrati skozi igro pridobivajo gibalne sposobnosti koordinacije in agilnosti.
Celotno dogajanje je popestrila naša maskota Gibkica, ki je vseskozi sodelovala v gibalnih izzivih in motivirala k zdravemu, športnemu načinu življenja.

Prijetno druženje smo zaključili s skupnim plesnim vlakcem in z obilico dobrih vtisov. Vsekakor tudi z občutkom prijetne športne utrujenosti.

Hvala vsem za udeležbo in aktivno sodelovanje.

Zapisala: Branka Bibič, dipl. vzg. predš. otrok
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

ne spreglejte