Časopis za pokrajino Posavje
12.05.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Svetovni dan učiteljev obeležili tudi v Pišecah

Objavljeno: Ponedeljek, 05.10.2020    Rubrika: Mladi Posavci poročajo Bralci pišejo
oktober5
V ponedeljek, 5. 10., na svetovni dan učiteljev, smo imeli prav poseben dan tudi mi na OŠ Maksa Pleteršnika v Pišecah. Tretjo in četrto uro so v čevlje učiteljev stopili naši devetošolci in se preizkusili v poučevanju v vseh oddelkih.

Po končanem delu so skupaj sedli v zbornico, naredili evalvacijo dela in se malo posladkali z učiteljico Simono Tihole. Učenci so bili nad mladimi učitelji zelo navdušeni, a smo zadovoljni tudi s stalnimi. Na naši šoli se Unesco projekt Učenec poučuje, ki ga vodi učiteljica Simona Tihole, odvija že vrsto let in je zelo uspešen.
oktober12

Ko smo učence povprašali, katere lastnosti naj bi imel dober učitelj, smo izvedeli naslednje: pripravil naj bi zanimive in pestre ure, potrebno je, da ima red v razredu (Lana, 9. razred), mora biti potrpežljiv, a dovolj strog (Tinkara, 7. razred), pomembno je, da je prijazen, ne ozkogled, da nauči več, kot je treba (Janž, 9. razred), mora biti spoštljiv, prijazen (Barbara, 7. razred), ne sme dajati preveč nalog, pri delu pa mora uporabljati moderno tehnologijo (Niko, 4. razred), nuditi mora pomoč učencem, ko jim ne gre, dajati dovolj vaj za utrjevanje, ne sme pa biti preveč strog (Julija Ana in Ožbej, 3. in 4. razred), dajati mora dovolj dobra navodila, da znam opraviti nalogo (Bojan, 1. razred), učiteljica mora biti nasmejana, prijazna, ne sme biti obuta v petke in nositi kikelc, ker lahko pade, se spotakne, ne more teči za nami … (Izabela, 1. razred) …

Mi spoštujemo naše učitelje, cenimo njihovo delo, ob tej priložnosti pa čestitamo tudi ostalim učiteljem po Sloveniji.

»Noben človek ne more biti dober učitelj, če ne čuti tople naklonjenosti do svojih učencev in pristne želje, da bi jim posredoval, kar sam ceni.«  (Bertrand Russell)
 
Učenci izbirnega predmeta ŠOLSKO NOVINARSTVO, OŠ Maksa Pleteršnika Pišece
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

ne spreglejte