Tradicionalni slovenski zajtrk v Pišecah
V petek, 17. novembra, je bilo na OŠ Maksa Pleteršnika Pišece delovno že od 7. ure dalje. Učenke 6. razreda in učiteljica
Larisa Vodopivec so pričele s pripravami za zajtrk v jedilnici. Pripravile so prte, pribor, okrasile mize, se oblekle v čisto prave kuharice, nato pa nas vse postregle z zajtrkom v jedilnici.
Vsi skupaj – učenci in učitelji – smo sedli za skupno mizo, se okrepčali z mlekom, kruhom, maslom, medom in jabolki, nato pa odšli v razrede in nadaljevali z delavnicami. Ta dan smo namreč imeli dan dejavnosti. Najmlajše je obiskal lokalni čebelar g.
Žmavc in se z njimi pogovoril o čebelicah, medu, ogledali so si tudi mlin v Pišecah, ki še vedno mleje moko, zaplesali in naredili čebelice iz papirja. Malo starejši učenci so spoznali tradicionalni angleški zajtrk in ga primerjali s slovenskim, se pogovorili o zdravi prehrani, samooskrbi, pripravljali origami pogrinjke, uvedli ulomke v prehrano, prehranski kalkulator, pekli medenjake …
Po kosilu, ko je bila na vrsti jota, pa so se vsi razredi na kratko predstavili.
Tradicionalnega slovenskega zajtrka se vedno veselimo, kajti takrat vsi skupaj pojemo, si kaj lepega povemo, zaželimo lep dan, predvsem pa dobimo veliko zdrave energije za cel dan.
Novinarska ekipa OŠ Maksa Pleteršnika Pišece