Časopis za pokrajino Posavje
30.11.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Tradicionalni slovenski zajtrk v Pišecah na malo drugačen način

Objavljeno: Petek, 18.11.2022    Rubrika: Mladi Posavci poročajo Bralci pišejo
z9
V petek, 18. novembra, smo imeli na OŠ Maksa Pleteršnika Pišece prav prijeten zajtrk. Zakaj? Vsi smo se ob 7.30 zbrali v jedilnici, učenci in učitelji, kjer so nas čakale pogrnjene mize, pribor, mleko, maslo, med, nato pa so nas naši SPH-učenci (tisti, ki obiskujejo izbirni predmet sodobna priprava hrane pri učiteljici Urški Tomše), preoblečeni v čisto prave natakarje in natakarice, postregli z jedmi, ki sodijo na mizo ob tem prazniku. Bilo nam je prav prijetno in lepo.

Učenci so pri SPH-uri prejšnji dan spekli še odlične jabolčne pite, s katerimi smo se posladkali. Tradicijo pa bomo obdržali tudi v času kosila, kajti na jedilniku bo tradicionalna slovenska jed – jota. Posladkali pa se bomo še z mafini. Ja, ko se vsi lahko skupaj zberemo v jedilnici, pokramljamo ob dobri hrani, je res privilegij. Nad postrežbo, bontonom pri obroku in prijetnim vzdušjem v šoli je bila zelo navdušena tudi naša gospa ravnateljica Nuška Ogorevc, ki si je tudi tokrat privoščila zajtrk kar dvakrat, enkrat z nami učenci, nekaj minut kasneje pa še z vrtčevskimi otroki.

Novinarski krožek OŠ Maksa Pleteršnika Pišece
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

ne spreglejte