Časopis za pokrajino Posavje
3.10.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Učenci Osnovne šole XIV. divizije Senovo na tekmovanju iz angleščine v Katarju

Objavljeno: Nedelja, 02.07.2023    Rubrika: Mladi Posavci poročajo Bralci pišejo
20230625_143739
Trije osmošolci Hana Zorko, Sara Dobnik in Blaž Žerjav z Osnovne šole XIV. divizije Senovo smo se skupaj z našo mentorico Leo Opravž Ostrelič odpravili na nadaljnji krog mednarodnega tekmovanja World Scholar`s Cup v Doho, Katar. 20. junija 2023 smo iz Zagreba poleteli novim doživetjem naproti.

Tekmovanje je potekalo več dni. Na njem smo se pomerili učenci in dijaki iz več kot 30 držav. 1800 tekmovalcev se je preizkusilo v znanju iz umetnosti in glasbe, naravoslovja, zgodovine, književnosti in sociologije. Potekalo je v angleškem jeziku. Sestavljeno je bilo iz ekipne debate (Team Debate), kreativnega skupnega pisanja esejev (Collaborative Writing), preizkusa znanja s šestih področij (Scholar's Challenge) in kviza (Team's Bowl).

Na tekmovanju smo se dobro odrezali in osvojili 11 medalj (3 zlate in 8 srebrnih). Prejeli smo tudi maskote tekmovanja - alpake, ki smo jih posvojili. Stkali smo nova prijateljstva, odkrivali Doho in še izboljšali znanje angleščine. Ponosni smo, da smo na sejmu kultur, kjer je imela vsaka država svojo stojnico, množici obiskovalcev lahko predstavili našo Slovenijo, Mestno občino Krško in seveda našo šolo.

V času med tekmovanji smo kljub zelo visokim temperaturam tudi malo raziskali Doho. Ogledali smo si nekaj muzejev, obalo, knjižnico, tržnico, puščavo ... Zanimivo je videti drugačno pokrajino, drug način oblačenja, zelo čisto in urejeno mesto in podzemne železnice ter doživeti mraz, ko vstopiš v pretirano klimatizirano trgovino ali šolo.

Za nami je fantastična izkušnja. Hvala vsem donatorjem, ki ste nam pomagali, da smo se lahko udeležili tega mednarodnega tekmovanja. Hvala naši mentorici, učiteljici Lei Opravž Ostrelič, naši šoli in staršem za vso podporo.

Blaž Žerjav
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

25.09.2023 | Mladi Posavci poročajo

Skrb za zdravje v Pišecah

22.09.2023 | Mladi Posavci poročajo

​Z Adijem Smolarjem v novo bralno leto

02.10.2023 | Mladi Posavci poročajo

Gibajmo za dobrodelnost