Časopis za pokrajino Posavje
30.09.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Učenci Osnovne šole XIV. divizije Senovo spet odlini na mednarodnem tekmovanju The World Scholar's Cup

Objavljeno: Petek, 10.06.2022    Rubrika: Mladi Posavci poročajo Bralci pišejo
IMG_20220522_162500
Zadnji vikend v maju se je ekipa Osnovne šole XIV. divizije, ki jo sestavljajo Lovro Čižmek, Nik Hriberšek in Janez Hatunšek, prvič udeležila tekmovanja World Scholar's cup v Kopru. V tej »bitki znanja« sodelujejo učenci in dijaki z različnih koncev Slovenije.
 

Tekmovanje poteka v angleškem jeziku in spodbuja sodelovanje in interdisciplinarno razmišljanje. Sodelujoče pa motivira, da v sebi odkrijejo mnoge talente. Pri pripravah na tekmovanje in na samem tekmovanju učenci razvijajo kritično mišljenje in iznajdljivost ter širijo svoje obzorje.  Sodelujoči se pomerijo na šestih področjih (umetnost in glasba, naravoslovje, zgodovina, književnost, sociologija in izbrano področje). Letos je bila izbrana tema Obnovljeni svet.
Koper round
Na tekmovanju je sodelovalo 150 učencev in dijakov iz različnih osnovnih in srednjih šol. Učenci so se na tekmovanje, ki vključuje ekipno debato (Team debate), kreativno skupinsko pisanje esejev (Collaborative writing), preizkus znanja s šestih področij (Scholar's challenge) in kviz (Team’s bowl), pripravljali sami in v šoli pod vodstvom mentorice Lee Opravž Ostrelič.
Otvoritvena slovesnost

Naši učenci so se odlično odrezali in osvojili 5 zlatih medalj in 1 srebrno.

Ker so dosegli tako dobre rezultate, so si zagotovili tudi mesto na naslednjem delu tekmovanju (Global Round), ki se bo konec tega meseca odvijalo v Dubaju.
 
Zapisala mentorica: Lea Opravž Ostrelič
 
 
« Nazaj na seznam
»