Časopis za pokrajino Posavje
27.09.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Učenki OŠ Jurija Dalmatina Krško opravili športni dan – pohod na Veliki Trn

Objavljeno: Sreda, 22.04.2020    Rubrika: Mladi Posavci poročajo Bralci pišejo
športni dan2

Kratek postanek pri manjši cerkvici v Dalcah pri Lomnem

V nedeljo, 19. 4., smo se s sestro in z mamico odpravile na pohod. Ker živimo blizu Velikega Trna, smo se najprej odpravile v dolino in naredile krožno pot do Velikega Trna. Pot smo začele v Apneniku  pri Velikem Trnu in se odpravile proti Črešnjicam nad Pijavškim.

Nekaj časa smo hodile po cesti, nato smo pot nadaljevale skozi gozd do  vasice Lomno in še naprej v dolino proti glavni cesti Pijavško -Sevnica do manjšega potočka. Nekaj časa smo hodile ob potoku, nato pa zavile v hrib. Na Lomnem smo obiskale najino babico in se okrepčale s pijačo, sadjem in piškoti.

športni dan4

Nabiranje pljučnika

Nato smo pot nadaljevale proti Velikemu Trnu, vendar ne po cesti, ubrale smo gozdno pot. To se je izkazalo za dobro potezo, ker smo naletele na veliko pljučnika. S seboj smo imele papirnato vrečko, kamor smo lahko nabrale pljučnik, ki smo ga zvečer povezale v šopke in jih obesile na podstrešje. Iz njega bomo pozimi lahko skuhale čaj. Potrebovale smo še približno 20 minut, da smo prišle do cerkve na Velikem Trnu, ki je bila naš cilj. Do doma nas je nato ločilo le še nekaj minut. Prišle smo zadovoljne in dobre volje. Po naporni poti se nam je prilegel sladoled, saj je sonce še vedno sijalo. 
športni dan6

Naš cilj – cerkev Sv. Duha na Velikem TrnuSara in Tina Gorenc, 4. č in 3. c

 
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

ne spreglejte

06.08.2019 | Redakcija

Trgovska dejavnost v Posavju raste

05.07.2019 | Redakcija

Zdravje je na udaru tudi poleti

07.05.2020 | Redakcija

Zibelka Anastazija Grüna