Časopis za pokrajino Posavje
4.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Uvrstitev RoboBoS-a v finale

Objavljeno: Torek, 17.12.2019    Rubrika: Mladi Posavci poročajo Bralci pišejo
OS Bistrica ob Sotli-Robobos
V soboto, 7. 12. 2019, se je za nas, ekipo RoboBoS iz OŠ Bistrica ob Sotli, dan začel zelo zgodaj. V šoli smo se dobili okoli 6. ure zjutraj, spakirali vse potrebne stvari in se odpravili na regijski turnir FLL na osnovno šolo Jožeta Moškriča Ljubljana.

Ko smo prispeli, smo dobili malico in vodo ter se pripravili na začetek tekmovanja. Preden pa se je tekmovanje zares začelo smo prisluhnili šolskim pevkam in bendu, govorom in spoznali sodnike oz. ocenjevalce ter ostale ekipe.

OS Bistrica ob Sotli-Robobos1
Najprej smo se pomerili v igri robota in rezultat je bil za celotno ekipo veselje. V prvi vožnji smo dosegli največje število točk in se tako povzpeli na prvo mesto tabele. Sledila je druga vožnja, sicer z malo slabšim rezultatom, ampak smo ubranili prvo mesto. Sledil je projekt, kjer smo z določeno problematiko predstavili našo rešitev. Sodnikom se je zdelo zanimivo in inovativno. Za projektom so sledile vrednote, kjer mora ekipa pokazati timski duh. Za sodnike smo pripravili razgibano predstavitev, kjer je vsak izmed nas imel drugačen pripomoček in smo si tako podajali žogico.
OS Bistrica ob Sotli-Robobos2
Od sodnikov smo dobili tudi igro, ki smo jo morali rešiti in zraven še pokazati kako delujemo kot ekipa. Za konec smo še imeli predstavitev robota, ki se imenuje tehniški intervju. Ocenjevalcem smo predstavili sestavo robota in jim pokazali kako opravi določeno nalogo. Za tem smo odšli v šolsko jedilnico in pojedli kosilo. Sledil je kratek premor in kasneje tretja vožnja robota. Bilo je zelo napeto, ko so tekmovali tisti, ki so nam močna konkurenca. Ko zadnja konkurenčna ekipa ni dosegla dosti točk, da bi prevzela prvo mesto, smo skakali od veselja, da je zmaga pri tekmi robota naša. Sledil je premor, kjer smo se sprostili in se spoprijateljili z drugimi ekipami. Na podelitvi vstopnic za finale smo vsi nestrpno čakali na rezultate. Ko smo izvedeli, da smo si prisvojili vstopnico in odlično peto mesto, smo bili neizmerno veseli. Zadovoljni smo odšli na večerjo in kasneje domov.

Dobili smo potrditev, da se je ves naš trud splačal. Zdaj bomo imeli dva tedna odmora, da se malo odpočijemo in si naberemo nove energije za nadaljnjo delo.

14. marca 2020 pa bomo spoznali nove obraze in nove izzive na odprtem državnem prvenstvu FIRST LEGO Liga na OŠ Koper v Kopru.

V imenu ekipe RoboBoS zapisala Petra Žuraj
 
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

22.06.2020 | Mladi Posavci poročajo

Glasbeni festival v Pišecah

30.06.2020 | Mladi Posavci poročajo

E-twinning projekt In your shoes (V tvojih čevljih)