Časopis za pokrajino Posavje
28.01.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V Pišecah bralno značko odprli z Žigo X Gombačem

Objavljeno: Sobota, 17.09.2022    Rubrika: Mladi Posavci poročajo Bralci pišejo
gombač2
V petek, 16. 9., na deževen dan, nas je obiskal zanimiv mož, ki sliši na ime Žiga X Gombač. Učiteljica slovenščine in  naša knjižničarka Katja Kobe nam je ob začetku bralne sezone priskrbela zanimivega gosta, ki nas je dodobra navdušil za branje.

"Vsak pisatelj začne s pisanjem na enak način." Tako je Žiga X Gombač začel predstavljati pisanje zgodb. Ker je pisanje zgodbe težko, nam je le-to na duhovit način predstavil ob svojem potovanju od Ljubljane do Pišec. Peljal se je proti Pišecam, ko so ga na poti petkrat ustavili mali razbojniki s pisanim pogledom in od njega vsakič zahtevali zgodbo, če je želel nadaljevati pot. Prva zgodba je govorila o beli družini, ki se je bala črne (knjiga Črno belo). Druga o dečku Adamu, ki ni našel prostora zase v družinskem cirkusu (Adam in tuba). Tretja o levu, ki ga je bilo strah (Skrivnosti mladih levov). Četrta o zaljubljenem vitezu (Živa, vitez in zmaj). In peta o železnih vratih na Ljubljanskem gradu (Dan, ko je izginil Ljubljanski grad).
gombač6

 
S pripovedovanjem nam je gospod Žiga pokazal, da zgodbe ni težko napisati, imeti moraš le domišljijo in željo do pisanja.
 
Otvoritev bralne značke je bila polna humorja in dobre energije. In gospod Gombač je sigurno prepričal še več učencev v branje.
 
Da bo imel tudi v teh jesensko-zimskih dneh dovolj navdiha za pisanje, mu je gospa ravnateljica Nuška Ogorevc podarila šolski čaj in med.
 
PIKA SKRIVALNIK, novinarski krožek OŠ Maksa Pleteršnika Pišece
 
 
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

ne spreglejte

27.06.2021 | Redakcija

Ribe v prehrani

09.03.2021 | Redakcija

Epidemija in hišni ljubljenčki