Časopis za pokrajino Posavje
19.06.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Virtualni sprehod po Kozjanskem s šestošolci OŠ Jurija Dalmatina Krško

Objavljeno: Torek, 06.04.2021    Rubrika: Mladi Posavci poročajo Bralci pišejo
tiana
V petek, 2. 4. 2021, smo imeli kulturni dan. Začel se je ob 8:20 uri, ko smo se učenci 6. c in 6. č razreda prijavili na zoom. Na zoom-u smo z učiteljico Bernardo »odšli« na virtualni sprehod po Kozjanskem.
 

Po posnetku nam je učiteljica razložila, kaj moramo delati. Najprej smo reševali učne liste. Nato smo si vzeli par minut za malico, v katero smo vključili jabolko, suho sadje, jabolčni sok …  Potem smo odšli na svež zrak. 4. in 5. uro pa smo imeli delavnice. Bilo je res veliko predlogov, ki nam jih je predlagala učiteljica. Od kuhanja, virtualnih sprehodov po gradovih Snežnik, Brežice, Raka in po Ptujskem gradu, pisanja zgodb, ustvarjanja … Lahko pa smo se tudi sami česa spomnili. Zelo se veselim, ko bom videla, kako so se tudi drugi lotili te naloge. Današnji kulturni dan mi je bil zelo všeč, sicer malo drugače, ampak vseeno sem se zabavala.

Luna Černelč, 6. č

Katarina v vlogi šestošolke OŠ Jurija Dalmatina Krško na razvalinah krškega gradu

V petek, 2. 4. 2021, smo imeli šestošolci kulturni dan – virtualni ogled Kozjanskega. Dodobra smo spoznali grad Podsreda. Nato pa so sledile delavnice, ki smo si jih izbrali sami. Ena izmed njih je bila tudi ta, da obiščemo kakšen grad v bližini. To je storila tudi Uma Učakar iz 6. b, ki se je podala do razvalin krškega gradu in se tam prelevila v lastnico Katarino.
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

15.06.2021 | Mladi Posavci poročajo

Malčki »Ježki« navdušeni kolesarski navijači

09.06.2021 | Mladi Posavci poročajo

​UNESCO projekt Medena večerja z izjemnimi izdelki

17.06.2021 | Mladi Posavci poročajo

​Kolesarska dirka po Sloveniji