Časopis za pokrajino Posavje
16.07.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Vseslovensko petje s srci

Objavljeno: Četrtek, 25.04.2024    Rubrika: Mladi Posavci poročajo Bralci pišejo
thumbnail_20240424_075838
V Vrtcu Krško smo se v torek, 23. aprila, pridružili skupnemu prepevanju slovenskih pesmi.

V okviru »Vseslovenskega petja s srci« smo se odločili, da se tudi mi povežemo s pesmijo, glasbo in plesom. Prireditev, ki je zaradi slabše vremenske napovedi potekala v telovadnici, se je začela s himno Republike Slovenije. Ob spremljavi kitar, na katere so zaigrale strokovne delavke vrtca, smo zapeli pesmi Izidor ovčice pasel in Čuk se je oženil.

11-letna Ella Kralj, ki je včasih obiskovala Vrtec Krško, pa je zapela skladbo z naslovom Naj ljubezen združi vse ljudi avtorice Regine.

Na naše povabilo so se z veseljem odzvali harmonikarji Primož Beuc, Gal Kovačič in Matjaž Ban, ki so poskrbeli za spremljavo pesmi z naslovom Preljubo veselje, oj kje si doma, nato pa smo zaplesali tudi na melodije skladbe Slovenija, od kod lepote tvoje in Na Golici.

S to prireditvijo smo izpolnili nekaj ciljev projekta, saj smo se povezale in sodelovale različne generacije, krepili smo tradicijo in pripadnost domovini. Slovenija je dežela pojočih, veselih in srečnih ljudi. Naj bo tako danes, jutri, vedno in povsod.

Slovenski pregovor pravi: »Kdor poje, zlo ne misli.«

Naj Vas in nas in vse ljudi spremljajo glasba, veselje, sreča in pesem.

Maja Kralj
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

12.07.2024 | Mladi Posavci poročajo

Hellcats se gredo hladit na Finsko