Časopis za pokrajino Posavje
30.11.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Zajtrk z očeti

Objavljeno: Nedelja, 20.11.2022    Rubrika: Mladi Posavci poročajo Bralci pišejo
IMG_20221118_083045
V petek, 18. 11. 2022, smo tudi v vrtcu Najdihojca Dobova obeležili tradicionalni slovenski zajtrk. Dan smo preživeli v družbi očetov, kar je dogodku dodalo prav posebno vrednost.

Zjutraj smo najprej naše atije sprejeli v jutranji krog, se igrali igrico in se malce razgibali, nato pa se pripravili na zajtrk. Otroci so svoje očete postregli s kruhom, medom, maslom in mlekom, pozneje pa tudi jabolki in skupaj smo pozajtrkovali.

Lepljiv med smo kar malce polizali s prstkov, preostanke pa umili pod vodo in nadaljevali z ustvarjanjem pogrinjkov. Pogrinjke so otroci s pomočjo očetov pobarvali in polepili s sličicami, tako okrašene pa jih bodo odnesli domov in jih tudi kdaj uporabili za družinsko mizo.

Otroci so z veseljem svoje očete popeljali nazaj v igralnico in se poigrali s kockami, zložili nekaj sestavljank in jim v kotičku kuhinje postregli s skodelico čaja. Slovo ni bilo tako težko, saj so očetje obljubili, da jih kmalu pridejo iskat in bodo druženje nadaljevali še v popoldanskem času, nekateri pa so si podaljšan skupni čas privoščili kar takoj in skupaj odšli domov.

Res smo preživeli čudovit dan v druži očetov in verjamem, da bodo otroci doma mamicam z veseljem pripovedovali svoja doživetja ob tem dogodku.

Zapisala: Jožica Ogorevc, dipl. vzg.
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

ne spreglejte

27.06.2021 | Redakcija

Življenje v vodi in ob njej

16.11.2020 | Redakcija

Od ribogojca do kupca