Časopis za pokrajino Posavje
27.01.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

ZOOM literarni večer v 5. C na OŠ Jurija Dalmatina Krško

Objavljeno: Torek, 15.12.2020    Rubrika: Mladi Posavci poročajo Bralci pišejo
2020-12-09-19-42-56
Deževni decembrski večer smo v 5. c razredu popestrili z branjem zgodb, pesmi in lepih misli.

Pred zoom srečanjem smo vsi morali pripraviti, kaj bomo brali in v branju smo morali sodelovati vsi udeleženci srečanja.
Vsi smo bili navdušeni nad dogodkom in se resno pripravili nanj. Iz okvirčkov na računalniku smo drug drugega pozdravili z nasmehi, zanimivimi vizualnimi podobami in izžarevanjem dobre volje.

Prvo pesem, ki govori o dobri volji, sta prebrali učiteljica in njena hčerka. Nato je sledilo branje naših družin. Vsak družinski član je prebral del zgodbe oz. pesmi ali lepo misel. Družina Tomažič pa je poskrbela za kratko, a čudovito dramatizacijo ob branju pesmi J. Bitenca Prvi sneg.

Po končanem branju nas je učiteljica razdelila v skupine. V vsaki skupini sta bili dve družini. Zapisali smo voščilo za vse zaposlene na šoli ter učence naše šole.

Nato smo prebrali voščila, ki smo jih sestavili. Ker smo tako uživali v večernem druženju, smo se dogovorili, da ga v kratkem zopet ponovimo … z novo, zanimivo vsebino!

Vsem v šoli sporočamo, da že močno pogrešamo šolo in si želimo, da se čim prej vrnemo vanj, saj šolski hodniki zagotovo hrepenijo po otroški razigranosti.

Učenci 5. c razreda
 
 
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

19.06.2019 | Redakcija

Olje nekoliko drugače

05.07.2019 | Redakcija

Zdravje je na udaru tudi poleti