Časopis za pokrajino Posavje
21.02.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Donacija družbe HESS brežiški bolnišnici

Objavljeno: Četrtek, 19.01.2023    Rubrika: Ne spreglejte Sporočilo
gr1079241

Simbolična predaja donacije (foto: Goran Rovan)

Družba HESS je tudi ob koncu leta 2022 del sredstev namenila Splošni bolnišnici Brežice.

Preteklo leto je Splošna bolnišnica Brežice praznovala 150 let svojega obstoja. Ob zavidljivi obletnici jim je uspelo urediti še prostore za enodnevno bolnišnico, prenoviti kirurške ambulante in poskrbeti za nakup nove medicinske opreme, s katero bodo lahko zagotavljali kakovostno obravnavo pacientov.

Direktor družbe HESS Bogdan Barbič je donacijo v vrednosti 4.000 evrov simbolično izročil Anici Hribar, direktorici Splošne bolnišnice Brežice. Ob predaji je povedal, da se v družbi HESS zavedajo odgovornosti – ne le do proizvodnje varne, zanesljive in konkurenčne električne energije iz obnovljivih virov vode in sonca, temveč tudi do širše družbene skupnosti, zaposlenih, njihovih družin, lokalnih skupnosti in okolja, v katerem aktivno delujejo in ga sooblikujejo. Sodelujejo pri razvoju krajev in mest ter se tudi s finančno podporo vključujejo v različne projekte, ki omogočajo napredek in izboljšujejo kakovost življenja prebivalcev.

»Ponosni smo na različna sodelovanja s šolami, športnimi in umetniškimi društvi, društvi invalidov, upokojencev, turističnimi in planinskimi društvi, ribiškimi družinami, zdravstvenimi domovi in bolnišnicami,« je še dodal.

Še naprej se veselimo uspešnih skupnih zgodb in družbeno odgovornih projektov, ki bodo vsem nam zagotovili kakovostnejše bivanje.

Vir: HESS
« Nazaj na seznam