Časopis za pokrajino Posavje
21.02.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

ETM 2022 v občini Brežice: letos kar dva t. i. dneva brez avtomobila

Objavljeno: Sreda, 14.09.2022    Rubrika: Ne spreglejte Sporočilo
brezice_dan_brez_avtomobila (21)

Drugi dan brez avtomobila bo v mestnem središču Brežic spet namenjen otrokom osnovnih šol, ki se bodo lahko preizkusili na različnih spretnostnih poligonih (foto: R. R.).

V času Evropskega tedna mobilnosti (ETM) 2022 bosta v občini Brežice letos prvič kar dva dneva namenjena t. i. dnevu brez avtomobila, ko bo tudi zaprt del Ceste prvih borcev v mestnem središču Brežic. V sredo, 21. septembra, bo med 7.00 in 13.00 kuhinja na ulici in oddaja RTV SLO Dobro jutro z Mojco Mavec, ob 17.30 pa bo potekal plesni večer na ulici z nastopom plesnih skupin, ki delujejo v občini Brežice. V četrtek, 22. septembra, bodo na glavni brežiški ulici med 7.00 in 14.00 delavnice za otroke osnovnih šol (spretnostni poligoni, ustvarjalni kotički itd.), ob 16.30 pa predstavitev športnih društev iz brežiške občine z možnostjo preizkusa različnih športov.

V petek, 23. septembra, ko praznujemo dan slovenskega športa, bo v Termah Paradiso potekalo tekmovanje v akvatlonu (plavanje + tek) za učence OŠ in SŠ ter rekreativce. Naslednji dan, v soboto, 24. septembra, bo pohod na Šentvid po energijskih točkah z Danijelo Srpčič. Zadnja septembrska nedelja je rezervirana za Aktivno nedeljo na Banovi domačiji Artiče. Med 19. in 30. septembrom pa bodo zaposlene spodbujali, da vsaj del poti v službo pridejo na trajnostni način.

Več informacij in kontaktov na spletni strani Občine Brežice.

Vabljeni na dogodke v sklopu ETM 2022.

Vir: Občina Brežice
« Nazaj na seznam