Časopis za pokrajino Posavje
17.07.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

File postrvi z bučnimi semeni

Objavljeno: Sreda, 11.11.2020    Rubrika: Ne spreglejte Redakcija
Drustvo kmetic Brezice (1)

File postrvi z bučnimi semeni na skutnih njokih z bučo

V okviru projekta "Riba je IN", v katerem je vodlni partner Občina Sevnica, ostali partnerji pa so Društvo kmečkih žena Arnika Svibno, Društvo kmetic Sevnica, Društvo kmetic Brežice, Društvo podeželskih žena Pod Gorjanci iz Kostanjevice na Krki, KŠTM Sevnica,  ribogojsko podjetje Akval d. o. o. z Blance in Občina Krško, vam pod delovnim naslovom  "Vsak si lahko pripravi ribo" predstavljamo recept za pripravo postrvi z bučnimi semeni.

Za file postrvi z bučnimi semeni potrebujemo:
– 1 kg razkoščičenega fileja postrvi s kožo
– 3 jajca
– 1 dcl mleka
– 200 g ostre moke
– 200 g fino mletih koruznih kosmičev
– 200 g grobo mletih bučnih semen
– sol

File postrvi narežemo na poljubno velike kose in jih solimo. Iz mletih bučnih semen in koruznih kosmičev pripravimo mešanico za paniranje. V stepena jajca vmešamo mleko in nato fileje postrvi paniramo v ostri moki, jajcih in bučni mešanici. Panirane fileje ocvremo v globoki posodi z vročim jedilnim oljem ter postrežemo ob skutnih njokih z bučo.

Projekt Riba je IN je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo ter Republike Slovenije. Za vsebino je odgovorna Občina Sevnica. Organ upravljanja, določen za izvajanje Operativnega programa za pomorstvo in ribištvo v Republiki Sloveniji 2014-2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki