Časopis za pokrajino Posavje
5.12.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Hrustljava pečena postrv s prilogami

Objavljeno: Petek, 30.10.2020    Rubrika: Ne spreglejte Redakcija
AKZ Svibno, postrv (55)

Pečena postrv s prilogami

V okviru projekta "Riba je IN", v katerem je vodlni partner Občina Sevnica, ostali partnerji pa so Društvo kmečkih žena Arnika Svibno, Društvo kmetic Sevnica, Društvo kmetic Brežice, Društvo podeželskih žena Pod Gorjanci iz Kostanjevice na Krki, KŠTM Sevnica,  ribogojsko podjetje Akval d. o. o. z Blance in Občina Krško, vam pod delovnim naslovom  "Vsak si lahko pripravi ribo" predstavljamo recept za pripravo pečene postrvi z zelišči.

Za pripravo hrustljave pečene postrvi potrebujemo:
– svežo, oprano in očiščeno postrv
– 2-3 žlice koruzne moke
– dober ščep soli
– 3-4 stroke česna
– vejice svežega peteršilja
– 1-2 dcl olja

Postrv posolimo in jo pol ure pustimo na krožniku, nato jo povaljamo po koruzni moki in damo v ponev z vročim oljem, v katerem riba »plava«. Ribo pečemo dobrih deset minut, da postane zlato zapečena. Med peko jo nekajkrat obrnemo. Zraven postrežemo tržaško omako, ki jo pripravimo iz zmletega česna, sesekljanega peteršilja in olivnega olja, krompir v oblicah in sezonsko solato. Dober tek!

Projekt Riba je IN je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo. Za vsebino je odgovorna Občina Sevnica. Organ upravljanja, določen za izvajanje Operativnega programa za pomorstvo in ribištvo v Republiki Sloveniji 2014-2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.
« Nazaj na seznam