Časopis za pokrajino Posavje
25.06.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Igrače

Objavljeno: Torek, 19.05.2020    Rubrika: Ne spreglejte Oglas
child-1864718_1920

Foto: Pixabay

Starši že pred rojstvom otroka nakupimo kar nekaj reči za naše še nerojene otroke. V veselem pričakovanju načrtujemo in nakupujemo razno otroško opremo. Seveda sem sodijo tudi otroške igrače. Za najmlajše kupimo igrače, primerne za dojenčke, in se sicer zavedamo, da jih na samem začetku še ne bomo potrebovali, pa vendar otrok skorajda ne more priti na svet, če nismo kupili vsaj ene igračke, ki ga bo čakala. In potem še v porodnišnici, vsi, ki pridejo na obisk prinesejo kakšno malenkost, sem sodijo tudi igračke. Otroška trgovina Mali vragci postane skorajda naš drugi dom.

Ne glede na to, ali radi nakupujemo, ali ne, pri otroku je to drugače. Kupimo kar nekaj razne opreme in reči, katere potrebujemo nujno ali pa le želimo, da jo ima naš otrok ali pa mi. In tako se pri nas znajde ogromno stvari, med drugim tudi otroške igrače, za katere bi marsikdo rekel, da jih ni nikoli dovolj, čeprav jih je verjetno kar precej. Imamo občutek, da se otroci hitro naveličajo določenih igrač in tako je vsaka priložnost dobra, zato, da kupimo nove igrače. Vsi dobri možje na koncu leta nosijo te in tudi vmes, čeprav smo se odpravili zgolj po kruh smo morda domov prinesli še eno igračo. Pa vendar, vse dokler te razveselijo naše otroke, se za tovrstne nakupe odločamo. In vsaka otroška trgovina nas kar premami, da vanjo pokukamo ali pa kar na spletu preverimo ponudbo.

Ko otrok odrašča se spreminjajo tudi njegove potrebe. Tako bo kmalu previjalna miza odveč in bo nov prostor, v katerem bodo morda otroške igrače. Namesto vozička nas bodo sedaj zanimali vozički za punčke, ker naša majhna deklica več ni tako majhna in jo sedaj zanimajo igrače. Na vrsto pridejo tudi otroške stenske nalepke, saj morda opremljamo sobo za naše malčke. In otroška trgovina bo še naprej naslov za nove nakupe, prilagojene starosti, željam in potrebam otrok ter staršev.

Če imamo prostor zunaj, bomo seveda želeli tega zapolniti tudi z otroškimi igrali za zunanjo uporabo. Vrt bo zapolnil trampolin, saj so trampolini običajno želja vsakega otroka. Ne sme manjkati tudi peskovnik za otroke, pa seveda kakšna super gugalnica in morda druga igrala. Ker bodo igrače na vrtu zagotovo našle svoj prostor in kar je najboljše, otroške igrače za zunanjo uporabo bodo zamotile otroke. Ne samo, da so tako zelo zabavne, pomagale bodo sprostiti vso nakopičeno energijo. Sicer ne nudi vsaka otroška trgovina tovrstnih igral, pa vendar je ponudba velika in se lahko odločimo za nakup kar preko spleta. Udoben in ugoden nakup, za katerega se nam pravzaprav nikamor ni potrebno odpraviti in kupimo kar od doma.

Če pa želimo za svojega otroka še nekaj več, pa bodo pravšnja izbira električna vozila za otroke. Ta so odličen približek pravi vožnji, saj otroku omogočajo samostojno vožnjo in upravljanje. Avto na akumulator sodi med najbolj priljubljene otroške igrače. Čeprav skorajda niti ne moremo reči, da gre za igrače, ko pa je tako realen in odličen. Ko otroku omogoča toliko funkcij, kolikor jih želi. In vsi ti razni modeli in barve? Zato, da vsak otrok najde sebi primernega. Otroška trgovina, ki ponuja tovrstna otroška vozila, bo zagotovo dobro založena z otroško opremo in morda postane naša priljubljena? Poleg avtomobilov, pa imamo tudi možnost za quad na akumulator ali pa zgolj gokart na pedala.

Med igračami, ki so tudi priljubljene za vožnjo, so skiroji in otroška kolesa. In tudi to morda niso igrače, pa vendar sodijo mednje. Vožnje kolesa in skiroja se naučimo hitro v otroštvu, gre za otroške igrače, ki so prisotne skozi vse otroštvo in se jih otroci le malokrat naveličajo. Morda jih za kratek čas pospravijo, so pa vedno dobrodošle. Tudi v tem primeru je otroška trgovina naslov za nakup teh.

Če pomislimo na proizvajalce otroških igrač, katere vam padejo najprej na misel? Morda znane lego igrače in pa bruder igrače? Vsekakor, saj gre za ene najpriljubljenejših igračk med otroci raznih starosti in spola. Primerne so tako za deklice kot za dečke, tudi za razne starostne razlike. Otroške igrače, ki pridobivajo veljavo nenehno in njihova priljubljenost konstantno narašča. Gre za igrače, ki se prilagajajo trgu in potrebam, staršev in otrok. Nekaj, kar morda polni prostor tudi pri nas doma in se naši otroci z njimi resnično radi igrajo. Otroška trgovina, ki nudi te, najverjetneje ponuja visoko kakovostne izdelke in otroško opremo. To ne pomeni, da tiste trgovine, ki ne nudijo omenjenih igrač, niso primerne, pač pa zgolj to, da je njihova ponudba morda omejena, saj ne omogočajo nakupa enih od najbolj priljubljenih igrač.

Res pa je, da je vsak otrok drugačen in tako se razlikujejo tudi njihove želje. Kar je nekomu všeč, ni nujno, da je vsem. Kar nekaj nekoga zabava, ne pomeni, da mora prav vse. In je tako dobro, da otroku kupimo tisto, kar ga osebno veseli in česar si želi. Res je, da je morda nekje zasledil določene igrače, za katere je menil in bil prepričan, da so odlične otroške igrače, potem po nakupu pa se je izkazalo, da ga niti ne zanimajo. Ampak, tako pač je. Otroci odraščajo in se spreminjajo in prav je, da jim damo možnosti za to. Bodisi z otroškimi igračami ali kako drugače. Poskušamo se mu približati in prepoznati ter se prilagoditi njegovim potrebam in željam, vse dokler so te v skladu z našimi zmožnostmi in tudi v dobro otroka.

Otroške igrače so tudi odličen način, da otroka spodbujamo k ustvarjanju, razmišljanju in razgibavanju sivih celic. To velja za nekatere otroške igrače, katerim rečemo ustvarjalne igrače, tudi poučne ali izobraževalne, ipd. Seveda so te primerne za določeno starost otroka in tudi to moramo upoštevati. 3letni otrok seveda ne more vedeti in znati kolikor lahko 6-letnik. Pri nakupu smo tako pozorni tudi na to. Če želimo primerne igrače, morda vprašamo tudi prodajalce za nasvet. Navsezadnje je otroška trgovina tista, ki nam omogoča nakup in tako lahko prodajalci na podlagi izkušenj tudi najbolje svetujejo. Seveda pa je najbolj učinkovito, da vprašamo otroka ali starše, česa si otrok želi. Le tako smo lahko prepričani o pravšnji izbiri, sploh igračke, katerih je na trgu toliko, da nas morda to tudi celo zmede in smo še manj odločni.
MALI VRAGCI  d.o.o.
Trdinov Trg 4 e
1234 Mengeš - Slovenija
« Nazaj na seznam