Časopis za pokrajino Posavje
5.12.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Izberite pravo klimatsko napravo za vaš dom

Objavljeno: Četrtek, 10.03.2022    Rubrika: Ne spreglejte Oglas
klime
Prava temperatura v prostoru je bistvena za dobro počutje, ne glede na to, ali smo doma ali v pisarni. In ker nam poletja nič kaj ne prizanašajo z visokimi temperaturami, je marsikdo že kdaj pomislil na nakup klimatske naprave. Te ne samo, da najhitreje ohladijo prostor in poskrbijo za prijetno temperaturo, med delovanjem poskrbijo za optimalno vlažnost in čist zrak, v prehodnih delih leta pa jih lahko uporabite tudi za ogrevanje.

Kaj morate vedeti pred nakupom?

klima
Kvalitetna klimatska naprava vam bo služila veliko let, zato pred nakupom dobro premislite, kaj res potrebujete. Med najpomembnejšimi dejavniki za nakup so velikost in moč, vrsta naprave, invertni motor in seveda, znamka.

Velikost in moč klimatske naprave sta odvisna od velikosti prostora. Če imate velik prostor ali želite, da zrak kroži tudi po drugih prostorih, izberite močnejšo napravo. Klimatska naprava za stanovanja naj ima vgrajen invertni motor, da lahko sama prilagaja moč po potrebi in posledično zmanjšuje porabo in stroške elektrike. Razmislite tudi, če je smiselna klimatska naprava za ogrevanje, za katero boste še posebej hvaležni, ko izven kurilne sezone stisne mraz.

Kakšno klimo izbrati?

klimatske-naprave
V osnovi lahko izbirate med montažno in prenosno klimo. Prenosno klimo lahko prenašate po različnih prostorih, vendar so v primerjavi z montažnimi manj učinkovite. Primerne so predvsem tam, kjer montaža zaradi takšnih ali drugačnih razlogov ni mogoča. Montažne klime pa so tiste, ki imajo zunanjo in notranjo enoto. Te so dražje, vendar tudi učinkovitejše in varčnejše. Notranje enote je mogoče namestiti na različna mesta, ponavadi na steno, pri novogradnjah pa se lahko notranje enote skrijejo v strop ali tla.

Znani rek pravi “malo denarja, malo muzike” in pri klimah ni nič drugače. Višja cena je pogosto posledica napredne tehnologije, ki jih razvijajo priznani proizvajalci. Ena izmed vodilnih znamk na trgu so tudi klimatske naprave LG.

Klimatske naprave LG

Klimatske naprave LG se lahko pohvalijo s številnimi novimi tehnologijami, zaradi česar so korak pred konkurenco. Ena takšnih je dvojni inverterski kompresor, ki nenehno prilagaja hitrost in tako vzdržuje želeno temperaturo, hkrati pa prihrani energijo in zmanjša hrup. Notranja enote so stilsko oblikovane in omogočajo optimalni pretok zraka, poleg tega, da ohladijo zrak, pa ga tudi očistijo. Skoraj vsaka klimatska naprava LG je tudi upravljiva preko mobilne aplikacije.

Sistemi Multi V LG

LG sistem Multi Split omogoča hlajenje v vsakem prostoru z vgradnjo samo ene zunanje enote. To je še posebej priročno v velikih stanovanjskih hišah, v katerih živi več gospodinjstev oz. ljudi z različnimi potrebami po optimalni temperaturi. Ena zunanja enota lahko podpira do 5 različnih notranjih enot. Z vgradnjo Multi Split sistema ne prihranite samo prostora, temveč tudi stroške. Za več informacij o montaži klimatske naprave LG se obrnite na podjetje Dines.si.
« Nazaj na seznam