Izšla knjižica ribjih receptov za šolske kuhinje in notesnik za učence

Kuharski mojster Matjaž Pozderec na delavnici za učence v OŠ Brežice
Ob zaključku
projekta Ribe na šolskih krožnikih sta izšla knjižica ribjih receptov za uporabo v šolskih kuhinjah ter notesnik kot delovni zvezek za interesno dejavnost učencev. Recepte je pripravil kuharski mojster
Matjaž Pozderec, ki je med leti 1999 in 2005 uspešno vodil slovensko kuharsko reprezentanco na različnih kulinaričnih tekmovanjih, kot so svetovni pokal, kuharska olimpijada ter druga tekmovanja doma in po Evropi.
Ribogojstvo Goričar je kot sladkovodni proizvajalec v projektu predstavljal ključnega partnerja, saj šole in vrtce oskrbuje s svežimi ribami. V sklopu projekta je ribogojstvo odprlo novo delovno mesto na področju razvoja in proizvodnje novih ribjih produktov, ob tem pa je po partnerskih osnovnih šolah in v vrtcu v aktivnosti vključilo tudi vodje prehrane in kuharje preko praktičnih izobraževalnih delavnic, ki jih je izvajal kuharski mojster Matjaž Pozderec. Učenci so bili v projekt vključeni preko interesne dejavnosti v sklopu gospodinjskega pouka. Rezultat teh delavnic je strnjen v izdanih publikacijah.
Projekt Ribe na šolskih krožnikih sofinancirata Evropski sklad za pomorstvo in ribištvo ter Republika Slovenija. Za vsebino je odgovorna Občina Krško. Organ upravljanja, določen za izvajanje Operativnega programa za pomorstvo in ribištvo v Republiki Sloveniji 2014–2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.