Kaj se dogaja v naših podjetjih - poslovne novice iz Evrosada in Kleti Krško
Objavljeno:
Ponedeljek, 18.05.2020 Rubrika:
Ne spreglejte Redakcija
V drugem sklopu poslovnih novic iz posavskih podjetij objavljamo utrinke iz podjetij
Evrosad in Klet Krško.Ves čas epidemije delajo
KRŠKO - Proizvodni proces v podjetju Evrosad poteka v sadovnjakih na prostem in sortirno-pakirnem centru. Ker je potrebna prisotnost slehernega posameznika, so ves čas redno prihajali v podjetje, z razglasitvijo epidemije pa so v pakirnem centru takoj zaznali večji obseg dela. Upoštevajoč varnostne ukrepe in protokole so lahko delo opravljali varno in tekoče ter dnevno dostavljali sveže sadje in zelenjavo največjim trgovcem v Sloveniji. Ker so zaznali tudi močno potrebo občanov po svežem lokalnem sadju in zelenjavi, so se odločili za odprtje trgovine Evrosadova tržnica. Poleg tega so končali z rezjo sadnega drevja ter začeli z zaščito nasadov pred boleznimi in škodljivci, mulčijo travo, pokrivajo nasade s protitočno mrežo in opravljajo vzgojna dela v mladih nasadih. Ponosni so, da lahko njihove sodelavke ekvivalentno opravijo vsa »moška« opravila. »Seveda pa se zavedamo, da s skupnimi močmi zaposlenih prispevamo k uspehom podjetja,« dodajajo. Med prvimi so začeli obirati in distributirati jagode, prvo sadno vrsto v letniku 2020.
Vinsko-gastronomski center Turn
Direktor Jure Grubar pod oboki vinoteke
KRŠKO – Klet Krško epidemija koronavirusa ni ustavila v prizadevanjih, da poleg trženja svojih vin ponudijo ljudem in okolju še prenovljeno, nadgrajeno vsebino v obliki Vinsko-gastronomskega centra Turn, ki bo imel poleg kulturne in povezovalne funkcije še veliko širši pomen. Kot pravi enolog in direktor KZ Krško Jure Grubar, je resda za vsak gospodarski subjekt pomemben dobiček kot temelj, ki omogoča ohranjanje delovnih mest in načrtovanje razvoja, vendar pa ta ne sme biti edina prioriteta družbe: »Mi smo že skoraj stoletje del okolja, v katerem delujemo, zato se zavedamo, da lahko iz njega vzamemo le toliko, kot smo vanj pripravljeni tudi vložiti. Brez te vzajemnosti ne moreš graditi uspeha na dolgi rok, zato v šali večkrat rečemo, da ne polnimo le steklenic z vinom, temveč skozi vino polnimo ljudi s pozitivnimi zgodbami in doživetji, ki jih ponujamo.« Tako bodo v novem vinsko-gastronomskem centru ob degustaciji vin in prenovljeni celostni podobi obiskovalcem razkrivali tudi vinske zgodbe in mite, ki pod obokanimi arkadami »zorijo« že od 18. stoletja dalje, ko so z gospostvom Šrajbarski turn in v letu 1770 zgrajeno vinsko kletjo gospodarili grofje Auerspergi.