Časopis za pokrajino Posavje
9.06.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Kako izbrati popolno kuhinjo?

Objavljeno: Torek, 22.03.2022    Rubrika: Ne spreglejte Oglas
kuhinje
Si predstavljate, da živite ob morju? Stojite v kuhinji z ogromnim kuhinjskim otokom in pripravljate novo kuharsko specialiteto? Predvidevamo, da so to sanje marsikaterega kuharskega navdušenca – funkcionalna, moderna kuhinja, v kateri boste izražali svojo kreativnost in preizkušali nove dodelane okuse.

Ne glede na to ali ste kuharski mojster ali pa samo nekdo, ki kuhinjo uporablja zato, da skupaj na hitro zmeče nekaj sestavin, je izbira popolne kuhinje precej zapletena in dolgoročna odločitev, ki pa vam jo bomo z naslednjimi nasveti vsaj malenkost poskusili olajšati.

moderne-kuhinje
Preden se lotite izbire nove kuhinje, se najprej vprašajte, ali bi želeli zamenjati prav vso pohištvo ali le določene dele. Nato se odločite, v kakšni barvi bi želeli imeti kuhinjo. Bo bolj moderna, močnih barv in drznih potez? Ali bi raje imeli kuhinjo v minimalističnem skandinavskem slogu? Ne pozabite tudi na jedilnico, kuhinjsko mizo in stole. Najbolj pomemben vidik pa so vsekakor dimenzije, saj si ne želite, da bi celoten prostor izpadel preveč natlačen.

Kako torej izbrati moderno kuhinjo, ki bo odražala vaš karakter?

Moderne kuhinje = kombinacija praktičnosti in sloga

jedilne-mize
Na dolgi rok moderne kuhinje kombinirajo praktično zasnovo, prefinjene linije in vzorce ter seveda kakovostne površine in pohištvo, ki jih boste lahko uporabljali več let. V moderni kuhinji bo vsaka površina in omara na točno določenem mestu, kjer vam nič ne bo v napoto, ampak vse na dosegu roke. Vgradna pečica naj bo v višini vaših rok, dodajte dovolj predalov, vsekakor pa je pomembno, da ne pozabite na dovolj velik delovni pult, na katerem boste lahko ustvarjali kuharske mojstrovine.

Manjša kuhinja? Zagotovite dovolj svetlobe

Živite v manjšem stanovanju, v katerem je tudi kuhinja zelo majhna? To rešite s pravo osvetljavo in pohištvom ter kuhinjskimi elementi v svetlih barvah – to bo namreč prostor povečalo. Držite se minimalizma, saj bo tako kuhinja izpadla večja.

Kakšno jedilno mizo izbrati?

K moderni kuhinji spada tudi moderna jedilnica. Če je kuhinja namenjena pripravi okusnih jedi, je jedilnica namenjena okušanju in druženju z vam ljubimi osebami. Zato je potrebno izbrati tudi moderno jedilnico in jedilno mizo. Jedilne mize so lahko okrogle ali kvadratne oblike. To prilagodite prostoru, v katerega boste kuhinjo postavili. Bolj funkcionalna je kvadratna jedilna miza, saj jo lahko potisnete tudi ob steno in ne zavzame preveč prostora, okrogla pa vseeno ustvari bolj intimno vzdušje. Ne pozabite pa tudi na primerno velikost – če večinoma jeste v manjšem številu, je primerna manjša miza, če večkrat vabite prijatelje pa raje izberite masivno mizo.

Ne pozabite na kvalitetne stole za jedilnico

Poleg jedilne mize so pomembni tudi kvalitetni stoli za jedilnico. Izberite takšne, da jih boste brez težav kombinirali z mizo. Kakšen stil boste izbrali, je povsem odvisno od vašega okusa in preferenc. Bi raje imeli lesene ali kovinske jedilne stole? Ali pa raje plastične? Nobeni niso boljši od drugih, vse je odvisno od vaše izbire.

Naj vam na pomoč priskočijo v dom24.si

Bi radi spremenili videz vaše kuhinje, a zato ne želite zapraviti preveč denarja? Na dom24.si najdete številne cenovno ugodne kuhinje. Poleg tega pa tudi vso opremo za kuhinje, ki jo potrebujete. Ob vsaki dilemi in vprašanju se lahko kadarkoli tudi obrnete na njihove zaposlene, ki vam bodo z veseljem priskočili na pomoč. Ustvarite kuhinjo, ki bo točno po vašem okusu!
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

31.05.2023 | Ne spreglejte

Osvetlite vaš dom

ne spreglejte

20.02.2020 | Sporočilo

Ribja jed na domačem krožniku

19.09.2021 | Redakcija

Hribi in gore še vedno vabijo