Časopis za pokrajino Posavje
22.09.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Kako najbolje izkoristiti toplotno črpalko?

Objavljeno: Torek, 16.11.2021    Rubrika: Ne spreglejte Oglas
A5-Passive-house

Aquarea

Hladna jutra nas opominjajo, da se bliža čas, ko bomo morali dom pripraviti na hladnejše in vedno krajše dni. V zimskih mesecih ponavadi več časa preživimo v zaprtih prostorih, zato je za naše duševno in telesno zdravje pomembno, da imamo topel, udoben in prijeten dom. Ko razmišljamo o ogrevanju si želimo z nakupom zagotoviti učinkovito, stroškovno učinkovito ogrevanje z minimalnim vplivom na okolje. Na kaj moramo biti pozorni in kakšni so trendi?
 
Energetsko učinkovita rešitev

Toplotne črpalke ponujajo rešitve za večino nepremičnin, ne glede na njihovo velikost in zahteve po ogrevanju. Toplotno črpalko Aquarea All in One Compact ponuja visoko učinkovitost A+++ pri nizko temperaturnem ogrevanju in A+ pri sanitarni vodi. To je idealna enota za območja z omejenim prostorom in je na voljo v štirih zmogljivostih od 3 do 16 kW. Poleg tega je zaradi nizke višine enote in trdnosti ohišja enoto mogoče namestiti tudi s prezračevalno enoto na vrhu, kar pa vam bo omogočalo dodatno udobje.

A5-Voice-Control

Upravljanje naprave z glasom

Kako deluje toplotna črpalka pri nizkih temperaturah?

Toplotna črpalka T-CAP vsebuje edinstveno Panasonicovo tehnologijo, saj lahko ohrani izhodno zmogljivost tudi če je zunanja temperatura do -20°C brez pomoči električnega ojačevalnika, kar se izkaže na energetski učinkovitosti toplotne črpalke. Zadnji dodatek v ponudbi je T-CAP Monobloc J Generation, ki deluje s hladilnim sredstvom R32 in je nova napredna rešitev za prihranek prostora, saj ne potrebuje notranje enote v hiši in kljub temu zagotovi temperaturo vode 65°C.
 
Vrhunska kakovost zraka: zaščita 24/7 z nanoe ™ X

Letos je Panasonic ponosno predstavil svojo najnovejšo linijo Etherea, ki tudi v notranjosti talne konzole vključuje nanoe ™ X. Ponaša se z najvišjim energetskim razredom A +++ pri ogrevanju in hlajenju, kar zagotavlja najvišjo raven udobja. Tehnologija zrak-zrak omogoča visoko energetsko učinkovito rešitev za zagotovitev optimalne uporabe skozi vse leto, pri čemer se uporablja hladilno sredstvo R32 za precej manjši vpliv na okolje. Linijo zaznamuje brezčasen dizajn, ki ustreza vsaki notranjosti, njena prednost pa je tudi kompaktnost, saj meri v širino zgolj 870 mm.
 
Pametna tehnologija z enostavnim upravljanjem

Vedno več je uporabnikov, ki želijo svoje toplotne črpalke upravljati preko pametnih naprav. Ni lepšega, kot se vrniti iz dopustovanja v prijetno topel dom! Že na poti domov si lahko uporabnik preko pametnega telefona nastavi želeno temperaturo, ki naj ga pričaka ob vstopu v dom. Panasonic je razvil odzivno in uporabno aplikacijo Comfort Cloud. Kar je še najbolj idealno za vsak dom, je upravljanje ogrevanja in hlajenja vsake sobe posebej. Aquarea Smart Cloud je zmogljiva in intuitivna storitev daljinskega upravljanja celotnega ogrevanja in tople sanitarne vode, vključno s spremljanjem porabe energije v gospodinjstvu. Ta je na voljo s toplotno črpalko Aquarea z generacijo J in H, saj omogoča popolno udobje in vidne prihranke. Panasonic je pred kratkim tudi dodatno razvil svoje spletno orodje Aquarea Designer, ki strokovnjakom za ogrevanje in hlajenje pomaga določiti najprimernejšo toplotno črpalko zrak-voda Aquarea za vsak dom, kar zagotavlja popolno prileganje.
 
Upravljajte naprave z glasom!

Panasonicova priročna tehnologija za glasovno upravljanje omogoča nadzor nad rešitvami ogrevanja, ne da bi morali migniti s prstom. S pomočjo glasovnega pomočnika Alexa Amazon je mogoče Panasonicove rešitve, združljive z aplikacijo Comfort Cloud (RAC in PACi), neposredno aktivirati z glasom, kar omogoča enostaven in priročen nadzor na glasovno zahtevo. Trenutno je Alexa Amazon v Sloveniji na voljo le v angleškem jeziku.
 
Če želite izvedeti več o podjetju Panasonic in njihovih izdelkih obiščite www.aircon.panasonic.eu.
 
 
*******
Video o toplotni črpalki:

« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

12.09.2023 | Ne spreglejte

Poletja je konec! Sedaj gre zares!