Časopis za pokrajino Posavje
21.02.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Kakšni naj bodo otroški šolski copati?

Objavljeno: Četrtek, 10.03.2022    Rubrika: Ne spreglejte Oglas
solski-copati

Šolski copati

Otroci v vrtcu ali šoli v copatih preživijo tudi do 8 ur, zato ni vseeno, kaj imajo na stopalih. Kvalitetni copati za šolo morajo biti iz kakovostnih materialov, ki so odporni na obrabo in se ne trgajo, imeti morajo nedrseč podplat, da otroci ne padajo, oblikovani pa morajo biti tako, da otroci sploh ne vedo, da jih imajo na nogah. Povrhu vsega je priporočljivo, da so ti kar se da edinstveni ali podpisani z imenom, da jih malčki med živahno igro ne zamenjajo ali izgubijo.

Izbira materiala

usnjeni-solski-copati

Usnjeni šolski copati

Ker se otroci v šoli nenehno gibljejo, tekajo ali igrajo, potrebujejo kakovostne in trpežne copate, ki po nekaj mesecih ne bodo raztegnjeni, se sezuvali ali imeli luknjo na prstih. Med najbolj pogostimi materiali sta tekstil in usnje. Tekstil je manj trpežen, vendar veliko bolj primeren za malčke, ki se jim stopala močno potijo, saj jih je enostavno oprati v pralnem stroju. Usnjeni šolski copati so izdelani iz naravnega materiala, ki je znan po svoji trpežnosti, prilagodljivosti stopalu in zračnosti. Usnjeni copati za otroke namreč omogočajo, da stopalo v njih diha, posledično se ustvarja manj bakterij in neprijetnih vonjav.

Izbira podplata

otroski-copati

Otroški copati

Če bi otroške šolske copate primerjali z avtomobilom, je material podplata ekvivalent gumam na vozilu. Ta je bistvenega pomena, saj ne želite, da malčkom med igro v učilnici ali tekanjem po šolskih hodnikih drsi in padajo po tleh. Kvalitetni otroški copati imajo fleksibilni ali liti podplat. Fleksibilni, kot že ime pove, je prilagodljivejši in zaradi rebraste gume daje boljši občutek stika s tlemi, medtem ko je liti podplat debelejši, toplejši in odpornejši.

Udobje

Seveda je poleg vsega tega pomembno, da so sobni copati, ki jih bodo otroci nosili več ur na dan, udobni. Najbolje je, da malčkom izberete takšne copate, za katere bodo pozabili, da jih imajo na nogah. Otroški šolski copati naj bodo vedno prave velikosti, ne preveliki ali premajhni, saj lahko otroke ovirajo pri hoji. Če ima otrok težave s potenjem stopal, izberite kakovostne in naravne materiale, kot je usnje. Upoštevajte pa tudi širino otrokovega stopala, da jih ti ne bodo tiščali. Najbolje je, da se nakupa šolskih copat lotite skupaj z otrokom, ki jih bo lahko preizkusil in vam povedal, kateri so mu prav in všeč.

Unikatnost

Če imate šolske ali predšolske otroke, ste se zagotovo že vsaj enkrat srečali z zamenjanimi ali izgubljenimi copati. Otrok v elementu razigranosti ne zanima, če so obuli prave ali jih pospravili v nahrbtnik. Da se izognete iskanju in dvomu, je najbolje, da za svojega otroka izberete takšne copate, ki jih nima nihče drug. Tako bo v množici otroških copat vedno vedel, kateri so njegovi. Pri Brodi.si lahko celo naročite personalizirane, z izvezenim imenom.
« Nazaj na seznam