Časopis za pokrajino Posavje
18.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Lesena igrala ob ribniku Resa

Objavljeno: Torek, 03.11.2020    Rubrika: Ne spreglejte Sporočilo
OPRIgrala-001

Na splav s klopjo vodita podest in mostiček.

KRŠKO – V sklopu projekta Okusi posavsko ribo, katerega vodilni partner je Občina Krško, v njem pa sodelujejo še CPT Krško, Restavracija Tri lučke, Ribogojstvo Pajk in Turistično društvo Senovo, so bile pretekli teden ob ribniku na Resi dokončane tri lesene instalacije, namenjene sproščanju, igri in učenju.

OBRIgrala-002

Pogled na gnezdo in v ozadju iglu

»Želja je bila, da ribnik postane čim bolj zanimiv, tako za otroke kot ostale obiskovalce lokacije. V ta namen je izvajalec na podlagi idejne zasnove CPT Krško postavil leseno gnezdo, v katerega se bodo otroci lahko povzpeli po lestvi iz vrvi, kar spodbuja določene spretnosti, zatem pa si skozi lini gnezda, narejeni v vejevju, ogledali okolico. Naslednja instalacija je z lesom nadkrit iglu s sedeži in mizico, ki bo nudil manjši prostor za ustvarjanje v naravi, denimo risanje, počitek ali celo piknik, tretja instalacija pa je splav, velik 3x3 m, ki sprejme določeno število ljudi, na njem pa je na manjši klopci možno tudi posedeti. Splav je namenjen vsem generacijam, seveda pa ga bodo lahko obiskovalci uporabljali na lastno odgovornost, pri čemer gre vseeno pripomniti, da ga naj manjši otroci uporabljajo le ob spremstvu in pod budnim očesom odrasle osebe,« je povedal Rafael Jurečič, koordinator projekta Okusi posavsko ribo na Občini Krško. Igrala so narejena iz globinsko impregniranega lesa in imajo certifikat.
 
Projekt Okusi posavsko ribo: Okusi ribo sofinancira Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo. Za vsebino odgovarja Občina Krško. Organ upravljanja, določen za izvajanje Operativnega programa za pomorstvo in ribištvo v Republiki Sloveniji 2014–2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.
 
« Nazaj na seznam
»