Časopis za pokrajino Posavje
14.04.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Na kaj morate biti pozorni, ko izbirate ovitek za telefon?

Objavljeno: Torek, 27.09.2022    Rubrika: Ne spreglejte Oglas
ovitek za telefon1
Telefoni niso več tako poceni, kot so bili pred nekaj desetletji. Minili so časi, ko smo za dober telefon odšteli približno toliko kot za večerjo v restavraciji. Danes je že vsakdanja praksa, da za pametni telefon plačate enako ceno kot za rabljen avtomobil.

Mobilni telefon ni majhna naložba. Zato je priporočljivo odšteti nekoliko več za odličen ovitek, ki bo zagotovil nedotaknjen videz telefona tudi po letih uporabe. Toda kakšno vrsto ovitka kupiti? Izbira je ogromna in odločitev je težja, kot se zdi na prvi pogled, zato vam predstavljamo uporabne nasvete, ki vam bodo pomagali pri odločitvi.

Dodatna zaščita na robovih

Najpomembnejša značilnost ovitka za telefon je tudi ena od najmanj opaznih: robovi. Ko zaščito namestite na telefon, morajo na sprednji strani ovitka rahlo segati čez rob zaslona. Razlog za to je preprost: če telefon pade na tla z zaslonom, obrnjenim navzdol, robovi ovitka namesto zaslona absorbirajo udarec. Z drugimi besedami, ti robovi zagotavljajo, da telefona ob padcu na tla ne dvignete in ugotovite, da je zaslon počen.
ovitek za telefon2

Pomembno je tudi, da se prepričate, da ovitek zaobjema celotno površino telefona. Nekateri ovitki namreč obkrožajo le stranice telefona ali pa pokrivajo le zgornji in spodnji del telefona. Čeprav je morda videti elegantno, ob hujšem padcu takšna zaščita ne bo kaj dosti pomagala pri preprečevanju poškodb telefona.

Dober oprijem

Priznajmo si, da večjo težo pogosto pripišemo videzu ovitka kot pa enako pomembni lastnosti - kakšen je občutek ovitka v rokah? Najboljši način, da preprečite poškodbe telefona ob padcu, je, da preprečite padec. Zato je ključnega pomena, da upoštevate, ali vam ovitek predstavlja občutek varnosti, ko ga držite v rokah. Je telefon stabilen ali se vam zdi, da vam ob že običajnem rokovanju polzi iz rok? 
ovitek za telefon3

Nakupovanje ovitka preko spleta ima eno slabo stran - dokler ga ne prejmete, ne morete vedeti, kakšen je občutek v rokah. Na gizzmo.si nudijo široko ponudbo ovitkov za telefon, imajo pa tudi fizično trgovino, kjer lahko ovitek preizkusite kar v živo. Tam vam bodo usposobljeni prodajalci pomagali najti pravega, vi pa se boste pred nakupom prepričali, da ima dober oprijem. Opozarjajo, da na servis prihaja največ telefonov s počenimi ekrani, zato priporočajo, da za svoj model telefona izberete tudi zaščitno steklo.

Zaščita pred padcem

Seveda bi bilo idealno, da bi telefon z ovitkom preživel tudi, ko ga bo povozil tank, a tega verjetno ne bi uspeli dokazati. Kolikokrat v življenju pa ste srečali tank? Na srečo je to izjemna redkost. Bolj verjetno je, da boste z eno roko skušali napisati SMS, medtem ko boste z drugo jedli pico, nato pa vam bo v eni nerodni potezi telefon zletel iz rok na tla. Ko se to zgodi, vas bo ovitek, odporen na padce, obvaroval pred visokimi stroški popravila telefona.
ovitek za telefon4

Ko boste iskali zaščito, ki telefon ščiti pred padcem, bo ponekod navedenih nekaj različnih višin, s katerih je bil testiran padec. Običajno telefon s testom padca z višine 1,2 m pomeni, da je ta morda zaščiten, če vam pade z mize, vendar še vedno obstaja tveganje za okvaro ali razbit zaslon. Zanesljivejši test je z višine 2 m do 2,5 m, pri kateri bo telefon zaščiten pri večini običajnih padcev. Obstajajo ovitki, ki so odporni na padce z višine 3 m in lahko zagotovijo dodatno zaščito, vendar ni veliko situacij, v katerih boste telefon spustili z višine 3 m. Če želite dober ovitek, ki bo zaščitil telefon pri večini padcev, izberite takega, ki zaščiti telefon pri padcu z višine 2 m do 2,5 m.

Debelina ovitka

Ko gre za zaščito telefona, večina ljudi domneva, da je treba izbirati med elegantnim dizajnom in dobro zaščito. V preteklosti je to morda veljalo, vendar so današnji ovitki izdelani tako, da vam ni treba žrtvovati občutka tankosti za preprečevanje poškodb telefona. Kljub temu je nekaterim ljudem morda ljubša gotovost, ki ga nudi debelejši ovitek. Debelejša zaščita za telefon je priporočljiva za tiste, ki jim tanjši ovitek ne predstavlja občutka varnosti. Prav tako jo priporočamo bolj aktivnim osebam, zlasti tistim, ki se ukvarjajo z ekstremnejšimi športi na prostem. V nasprotnem primeru bo za zaščito telefona dovolj tudi tanjši ovitek.

Dodatne funkcije in zasnova

Ko izberete ovitek glede na vaše potrebe, lahko preidete na zabavni del! Poiščite obliko ovitka za telefon, ki najbolj odraža vašo osebnost. Želite, da poleg zaščite nudi tudi možnost shranjevanja kartic? Hočete stojalo, da boste lahko lažje gledali Netflix na telefonu? Bi radi, da je vaš telefon videti bolj profesionalno ali pa bolj drzno in privlačno?

Pri gizzmo.si vam nudijo največjo izbiro ovitkov v Sloveniji. Ste avanturist, ki išče etui, ki bo vašemu telefonu pomagal preživeti nevihto? Potrebujete etui, ki bo izgledal tako elegantno kot vi? Ne glede na to, kakšno vrsto zaščite iščete, tam boste našli perfekten ovitek zase.
Naročnik: www.gizzmo.si
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

16.11.2020 | Redakcija

Od ribogojca do kupca

06.08.2019 | Redakcija

Trgovska dejavnost v Posavju raste

07.05.2020 | Redakcija

Pija – lončena posoda za mast