Časopis za pokrajino Posavje
2.12.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Nakup otroške sobe, cena in razlike

Objavljeno: Četrtek, 20.02.2020    Rubrika: Ne spreglejte Oglas
slike-017864
Bistvo otroške sobe je v tem, da se otrok v njej počuti dobro. Namreč, otroška soba je prostor, v katerem otrok ustvarja razne spomine in izvaja razne dejavnosti, pri katerih so mu močno v pomoč stvari, ki so okrog njega. V primeru, da se nekje ne počutimo dobro, tam seveda ne želimo biti. Tako, da je nujno, da je otrok rad v svoji sobi, saj bo v njej preživel precej časa.

Tudi ni pomembno, če sta dva ali več otrok v eni sobi. Velikokrat si žal ne moremo privoščiti, da bi vsakemu otroku zagotovili lasten prostor in si tako sorojenci delijo sobo. Nič hudega, vse dokler otroške sobe vsebujejo za otroke tisto, kar imajo radi in, zaradi česar radi čas preživljajo v svoji sobi. Res pa je, da otroške sobe, v katerih bivata dva ali več otrok, moramo prilagoditi potrebam več otrok. In tako so morda smiselni pogradi za otroke. Otroški pogradi so tako prava rešitev prostorske stiske, ko moramo v prostor namestiti dve ali več postelj.
slike-017865
In vemo, da prav otroška posteljica zahteva največ prostora, poleg garderobne omare, seveda.

Ko imamo možnost, da pri izbiri otroške sobe sodeluje otrok, je to odlično. Zakaj? Glede na to, da je otroška soba prostor za otroka, moramo upoštevati njegove želje. Čeravno bi jo morda sami opremili poponoma drugače, niti ni pomembno. Seveda lahko otroku predlagamo in svetujemo, na koncu pa je vendar najbolj pomembno, da je soba po njegovih željah in potrebah. Le tako bo otroška soba prostor, v katerem se bo otrok počutil domače in dobro. In čeravno so mu všeč dinozavri ter druga mitološka bitja, ali pa naša majhna princeska želi svet v roza, ni pomembno. Naj bo takšen. Če sta otroka dva ali več, pa lahko pogradi za otroke rešijo obilo težav z izbiro, saj jih imajo otroci načeloma zelo radi.
slike-017866

Otroške sobe predstavljajo središče sveta za otroke in zato je nujno, da je otroška soba središče vsakega posameznega otroka. Kar seveda pomeni, da bodo otroške sobe zelo različne, glede na interese in želje otrok. Ali pa staršev, v kolikor je otroška soba namenjena majhnim otrokom, kateri se še ne odločajo samostojno. Ne glede na to, ali so prevladale klasične otroške posteljice ali pa morda otroški pogradi. V tem središču bomo priča ogromno spremembam našega otroka, ogromno prijetnim trenutkom, tudi trenutkov žalosti in zmede. Vsekakor bo otrok le v svoji sobi razvijal in izživljal svojo domišljijo kar najlažje. Zato mu moramo omogočiti prave pogoje, se pravi pravo opremo.
slike-017867

Bistvo otroške sobe so otroške posteljice ali pogradi za otroke. Potem seveda garderobna omara, morda tudi kakšen poličnik, organizator igrač in druga manjša dodatna oprema. Otroška soba je lahko kupljena v kompletu, kar pomeni, da najnujnejše kose dobimo vse naenkrat, po želji dodamo še kakšnega. Lahko pa se odločimo za nakup kombinirane otroške sobe. To pomeni, da bomo svak kos posebej izbrali. Vse ima svoje prednosti in slabosti, glede na lastne potrebe in želje, pa se bomo odločili seveda sami oziroma skupaj z otrokom.

Izbira je resnično velika, in če bomo v brskalnik vpisali »otroška soba«, nas bo morda presenetila pestra ponudba. Seveda pričakujemo veliko prodajalcev, pa vendar želimo kakovostno opremo in hkrati tudi varen nakup. Otroška trgovina Mali Vragci je zanesljivo trgovina, katera nam nudi ogromno različne opreme za otroke. Med drugim so tudi otroške posteljice, otroške sobe, otroški pogradi ipd. Vse za to, da bo otroška soba ustrezala vsem potrebam otroka ali starša.

Morda smo pri izbiri zahtevni, pa kdo bi nam zameril, ko pa gre za nakup, katerega ne želimo ponavljati. Kajti otroške sobe imajo praviloma ob pravilni uporabi dolgo življenjsko dobo. In tudi za to, ker nas bo otroška soba stala nekaj financ. Koliko, je seveda odvisno od izbrane otroške sobe in drugih kosov opreme. Ker pa gre za dolgotrajen nakup, pa bomo seveda upoštevali tudi druge dejavnike in lastnosti otroške sobe. Recimo njeno kakovost. Če nas morda zanimajo otroški pogradi, seveda moramo upoštevati praktičnost le-teh. Če nas zanima otroška posteljica, mora poleg udobnosti zadoščati tudi privlačnemu videzu. In ker želimo, da je vsa oprema otroku varna in prilagojena, da je iz pravih materialov, kar določa kakovost otroške sobe, smo seveda pripravljeni odšteti tudi nekaj denarja več, samo da je otroška soba primerna potrebam našega otroka ali nas.

Da so pogradi za otroke tako zelo priljubljeni in, da so zelo priljubljene tudi otroške posteljice raznih oblik, nam lahko pritrdi skoraj vsak otrok. Če ga vprašamo v kateremkoli trenutku, kakšne otroške sobe ali katera otroška posteljica je pritegnila njegovo pozornost, najverjetneje nad odgovorom ne bomo presenečeni, mar ne? Ko otroka poznamo, poznamo njegove interese in želje, je seveda veliko lažje. Izberemo opremo oziroma sobo, ki otroku omogoča nemoten in zabaven razvoj ter odraščanje. Zavedamo se tudi, da bomo zagotovo kaj kmalu prilagajali sobo in opremo zanj, saj se njegove potrebe spreminjajo z odraščanjem, ampak tako je, enostavno sprejmemo njegove želje in sledimo njegovim potrebam. Vse dokler so te v določenih mejah razuma, seveda. Ker, kaj vse si lahko otroci namislijo, se bomo odrasli težko sploh kdaj spomnili. Zabavno, kajne?

Da je otroška soba otroško zavetje miru, tišine, morda celo hrupa v katerem se sprošča, domišljije, kreativnosti, prijetnih ali malo manj prijetnih trenutkov, nam bo potrdil vsak otrok. Zato so otroške sobe tako zelo pomembne in zaradi česar polagamo opremljanju sobe za otroka toliko pozornosti. Tudi, če si sobodeli več otrok in nas zanimajo zgolj otroški pogradi, ki so lahko edina rešitev, katera nam pride prav. Ker pogradi za otroke imajo resnično veliko prednosti v primeru, ko si več otrok deli en prostor. Ali pa morda otroška posteljica, ki je bolj podobna vesoljski ladji? Nič hudega, saj bo otrok tisti, ki bo spal v njej in ustvarjal spomine v svoji sobi.
MALI VRAGCI  d.o.o.
Trdinov Trg 4 e
1234 Mengeš - Slovenija
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

ne spreglejte