Časopis za pokrajino Posavje
25.06.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Namaz iz dimljene postrvi

Objavljeno: Petek, 06.11.2020    Rubrika: Ne spreglejte Redakcija
Riba je IN, drustvo kmeckih zena  (8)

Namaz iz dimljene postrvi

V okviru projekta "Riba je IN", v katerem je vodlni partner Občina Sevnica, ostali partnerji pa so Društvo kmečkih žena Arnika Svibno, Društvo kmetic Sevnica, Društvo kmetic Brežice, Društvo podeželskih žena Pod Gorjanci iz Kostanjevice na Krki, KŠTM Sevnica,  ribogojsko podjetje Akval d. o. o. z Blance in Občina Krško, vam pod delovnim naslovom  "Vsak si lahko pripravi ribo" predstavljamo recept za pripravo namaza iz dimljene postrvi.

Za ribji namaz iz postrvi potrebujemo:
– dimljeno postrv
– majhno žličko kaper
– 100 g kislih kumaric
– 4 kocke Zdenka sira
– 1 kocko ABC sira
– strok česna
– sol in poper

Naštete sestavine dobro premešamo (najbolje, da jih damo v sekljalnik ali v palični mešalnik), da dobimo gladek namaz. Jed pustimo stati kako uro ali več, da se sestavine prepojijo z okusi (po želji namaz lahko za nekaj časa shranimo v hladilniku, da se ohladi). Postrežemo s svežim kruhom. Dober tek!

Projekt Riba je IN je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo. Za vsebino je odgovorna Občina Sevnica. Organ upravljanja, določen za izvajanje Operativnega programa za pomorstvo in ribištvo v Republiki Sloveniji 2014-2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.
« Nazaj na seznam