Časopis za pokrajino Posavje
5.12.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Okusne jedi iz sladkovodnih rib s prilogo

Objavljeno: Četrtek, 05.03.2020    Rubrika: Ne spreglejte Sporočilo
Maja 2002 je bilo v občini Radeče ustanovljeno Društvo kmečkih žena Arnika, ki ga je nekaj časa vodila Nada Brvar, danes ga vodi Marjana Dolinšek. 45 članic, ki ima v souporabi lično obnovljene prostore na Svibnem, povezuje želja po druženju, dodatnem znanju priprave različnih jedi ter delovanju v dobrobit skupnosti.

#
RibajeInDKZArnika
Lansko jesen so se z božičnim kruhom, t. i. poprtnikom, čigar recept prehaja iz roda v rod preko ustnega izročila že 300 let, predstavile na AlpFoodway v italijanskem Milanu. »Članice našega društva in tudi ostale gospodinje svibenske župnije smo vpisane med nosilke žive kulturne dediščine, ki ga vodi Ministrstvo za kulturo,« pove Dolinškova in nadaljuje, da so se vključile tudi v projekt Riba je IN ter imele v okviru projekta na Tržnici Videm v Krškem predstavitev različnih zelišč, ki jih uporabljajo pri pripravi ribjih jedi. Na kuharskih delavnicah so se udeleženke seznanile z zanimivimi recepti za pripravo raznovrstnih jedi iz sladkovodnih rib z odličnimi prilogami, ki zelo teknejo. »Načrtujemo tudi obisk ribogojnice,« sogovornica predstavi še enega od načrtov.
 
Projekt Riba je IN je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo. Za vsebino je odgovorna Občina Sevnica. Organ upravljanja, določen za izvajanje Operativnega programa za pomorstvo in ribištvo v Republiki Sloveniji 2014-2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.
Riba je IN
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

ne spreglejte