Časopis za pokrajino Posavje
19.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Pošta 8258 Kapele bo od 3. maja 2024 poslovala kot pismonoška pošta

Objavljeno: Sreda, 06.03.2024    Rubrika: Ne spreglejte Oglas
Pismonoska posta_info javnega znacaja
Pošta Slovenije bo v začetku maja pošto v Kapelah preoblikovala v pismonoško pošto. Od leta 2013 je pošta Kapele delovala kot pogodbena pošta pri različnih pogodbenih izvajalcih. V letošnjem letu je tudi zadnji pogodbenik ob zaprtju trgovine, v kateri je poslovala tudi pogodbena pošta, odpovedal izvajanje poštnih storitev, katerih obseg se je na tej pošti iz leta v leto zmanjševal.

Zaradi zaprtja trgovine in vedno manjšega obsega opravljenih storitev bo pošta Kapele preoblikovana v pismonoško pošto. Vsem prebivalcem na tem območju bo Pošta Slovenije na prilagojen način tudi v prihodnje ponujala izvajanje univerzalnih poštnih in nekaterih drugih storitev.
  • Pri pismonoški pošti prebivalci opravljajo storitve kar pri svojem pismonoši. Gospodinjstva lahko vnaprej naročijo obisk pismonoše na domu po telefonu in pri njem oddajo pošiljke, plačajo UPN-obrazce (položnice), vplačajo poštne nakaznice, dvignejo denar z osebnih računov pri Novi KBM, kupijo znamke, kuverte, dopisnice, kar je še posebej primerno za starejše in manj mobilne prebivalce. Pismonoša jih bo obiskal v okviru svojega delovnega časa.
  • Naslovniki lahko naročijo tudi brezplačno ponovno (drugo) dostavo pošiljke na dom v roku, določenem za prevzem, če med prvim obiskom pismonoše niso bili dosegljivi, kar je še posebej primerno za starejše in manj mobilne prebivalce, saj jim ne bo treba prevzemati pošiljk na pošti Brežice, h kateri bo organizacijsko spadala pismonoška pošta 8258 Kapele.
Prebivalcem na območju nove pismonoške pošte ni treba spreminjati osebnih dokumentov, saj bo pismonoška pošta obdržala poštno številko 8258 in naziv pošte (Kapele).

Pismonoška pošta 8258 Kapele bo poslovala od ponedeljka do petka. Pred preoblikovanjem pošte pa bodo vsi uporabniki na območju pošte Kapele v hišne predalčnike prejeli obvestilo s kontaktnimi podatki pošte ter opisom načina poslovanja pismonoške pošte.

Naročnik: www.posta.si
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

20.02.2020 | Sporočilo

Ribja jed na domačem krožniku

10.03.2021 | Redakcija

Mati vseh salamijad

13.12.2020 | Redakcija

Pravica do ribolova in krivolov