Časopis za pokrajino Posavje
14.04.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Postanite del mreže pogodbenikov Pošte Slovenije

Objavljeno: Četrtek, 11.06.2020    Rubrika: Ne spreglejte Oglas
posta
V Sloveniji posluje že 140 pogodbenih pošt. Pestra ponudba na enem mestu, prihranek časa in daljši odpiralni/delovni čas. Vse to in še več so prednosti, ki jih Pošta Slovenije in njeni pogodbeni sodelavci zagotavljajo svojim strankam.

Poštni sistem se v Sloveniji spreminja že nekaj let, prve tri pošte so bile preoblikovane v pogodbene pošte že  leta 2012, trenutno pa v Sloveniji posluje 140 pogodbenih pošt. Model pogodbene pošte ni nov in je že dalj časa uveljavljen tudi v drugih državah. V nekaterih evropskih državah delež pogodbenih pošt presega 90 odstotkov, v Sloveniji je 30-odstoten. Na pogodbeni pošti je dejavnost pošte združena z osnovno dejavnostjo pogodbenega partnerja. Storitve pogodbene pošte pogodbenik opravlja v imenu in za račun Pošte Slovenije in Nove KBM. Pogodbeni partnerji so trgovine, bencinski servisi, cvetličarne, kmetijske zadruge, gostinci, zavodi, turistična društva ipd.
 
Iščemo poslovne partnerje za pošte: 8311 Kostanjevica na Krki, 8350 Dolenjske Toplice, 8254 Globoko. Če želite tudi vi postati del poštne zgodbe in bi želeli vzpostaviti pogodbeno pošto, nam pišite na e-naslov PGP.mnenje@posta.si. Zagotovite svojim strankam več ponudbe na enem mestu, vašemu podjetju pa možnost za razvoj in nadaljnjo rast. Več informacij preverite tukaj.

Ponudba pogodbenih pošt
Pogodbene pošte nudijo enoten nabor storitev, in sicer sprejem in izročanje vseh vrst poštnih pošiljk, prodajo blaga (znamk, kuvert, dopisnic ipd.), vse druge najosnovnejše poštne in bančne storitve za komitente Nove KBM ter plačilne storitve, ki jih občani tudi sicer najpogosteje opravljajo na poštnih okencih, kot so npr. plačevanje položnic, dvig denarja … Na določenih pogodbenih poštah prodajajo tudi srečke in sprejemajo stavne listke za loto.

Pogodbene pošte poslujejo v središču naselij
Pogodbena pošta praviloma deluje v središču naselja, v pritličju stavbe, z urejenim dostopom za invalide ter parkirnimi prostori za stranke pogodbene pošte. Kar nekaj pogodbenih pošt posluje v prostorih Pošte Slovenije, ki jih pogodbeniki lahko najamejo ali odkupijo. V teh prostorih pogodbeniki opravljajo tudi svojo matično dejavnost, saj je bistvo pogodbene pošte, da se poštna in osnovna dejavnost (turistično-informacijska pisarna, lokalna skupnost, trgovina, bencinski servis, kmetijska zadruga, neprofitna organizacija, trafika idr.) izvajata druga ob drugi.

»Poštne storitve so od nekdaj pomemben del kakovosti življenja ljudi. Zato ostaja skrb za stranke naša obljuba, ki jo zagotavljamo z ljudmi, ki obvladajo svoje delo in ga opravljajo z osebno odgovornostjo.«

20190827_095826_resized_1
Visoka kakovost opravljanja poštnih storitev
V Pošti Slovenije pogodbenim partnerjem svetujejo, kako organizirati delo pogodbene pošte, da bi dosegli optimalne rezultate. Zaposleni na pogodbeni pošti se pred začetkom opravljanja poštne dejavnosti udeležijo izobraževanja in praktičnega usposabljanja na učnih poštah, kasneje pa so jim za morebitno pomoč po telefonu vedno na voljo tudi zaposleni na Pošti Slovenije. Strankam so tako na pogodbenih poštah na voljo enako kakovostne storitve kot na klasični obliki pošte. Pogodbena pošta mora biti za neposredno delo z uporabniki poštnih storitev odprta vseh pet delovnih dni v tednu (od ponedeljka do petka), lahko je odprta tudi v soboto. Minimalni tedenski delovni čas je 22 ur.

Zadovoljstvo strank
Dosedanje izkušnje kažejo, da so uporabniki poštnih storitev na splošno zadovoljni z načinom izvajanja storitev na pogodbenih poštah. Z uveljavitvijo pogodbenih pošt se namreč kakovost izvajanja poštnih storitev ne poslabša, pogosto je dostopnost zaradi daljših delovnih časov za uporabnike celo boljša.
 
Iščemo nove poslovne partnerje

Če želite tudi vi postati del poštne zgodbe in bi želeli vzpostaviti pogodbeno pošto, nam pišite na e-naslov PGP.mnenje@posta.si.

Nove poslovne partnerje iščemo za pošte: 5216 Most na Soči, 5250 Solkan, 5263 Dobravlje, 6271 Dekani, 1281 Kresnice, 1317 Sodražica , 4106 Kranj, 4276 Hrušica, 1242 Stahovica, 1129 Ljubljana, 8311 Kostanjevica na Krki, 8350 Dolenjske Toplice, 8254 Globoko, 3202 Ljubečna, 2235 Sv. Trojica v Sl. Goricah, 9225 Velika Polana, 9241 Veržej, 9251 Tišina, 2115 Maribor (Radvanje) in 2287 Žetale.
Več informacij in pogoje za odprtje preverite tukaj.
« Nazaj na seznam