Časopis za pokrajino Posavje
29.03.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Postrv z zelišči

Objavljeno: Ponedeljek, 16.11.2020    Rubrika: Ne spreglejte Redakcija
Postrv z zelisci 3 (recept) (2)

Pečena postrv z zelišči

V okviru projekta "Riba je IN", v katerem je vodlni partner Občina Sevnica, ostali partnerji pa so Društvo kmečkih žena Arnika Svibno, Društvo kmetic Sevnica, Društvo kmetic Brežice, Društvo podeželskih žena Pod Gorjanci iz Kostanjevice na Krki, KŠTM Sevnica,  ribogojsko podjetje Akval d. o. o. z Blance in Občina Krško, vam pod delovnim naslovom  "Vsak si lahko pripravi ribo" predstavljamo recept za pripravo postrvi z zelišči.

Za pripravo pečene postrvi z zelišči potrebujemo:
– svežo in očiščeno postrv
– beli poper, sol in sok ene limone
– šopek peteršilja in šopek krabuljice
– 150 ml belega vina
– ostro moko in maslo za pekač

Očiščeno postrv začinimo s soljo in poprom ter pokapljamo z limoninim sokom. Zelišča osmukamo in sesekljamo ter z njimi napolnimo notranjost postrvi. Postrv povaljamo v moki. Pečico segrejemo na 160 stopinj. Pekač namažemo z maslom. Nanj položimo postrv in jo pečemo 10 minut, nato prilijemo vino in pečemo še 20 minut. Kot prilogo lahko dodamo kuhan krompir s špinačo, rezino limone in brstični ohrovt.

Projekt Riba je IN je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo ter Republike Slovenije. Za vsebino je odgovorna Občina Sevnica. Organ upravljanja, določen za izvajanje Operativnega programa za pomorstvo in ribištvo v Republiki Sloveniji 2014-2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

10.04.2019 | Redakcija

Z nasmehom na obrazu

27.06.2021 | Redakcija

Ribe v prehrani