Časopis za pokrajino Posavje
25.06.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Prava meščanska kavarna v Krškem – pridih drugačnosti

Objavljeno: Četrtek, 09.01.2020    Rubrika: Ne spreglejte Oglas
2-Kavarna-Zvezda-notranjost

Kavarna Zvezda v starem Krškem

V starem mestnem jedru Krškega je konec novembra po osmih letih zopet odprla vrata Kavarna Zvezda. Verjetno se je mnogi še spominjate, saj je bila več kot deset let stičišče mladine in mladih po srcu. Že takrat je bila malce drugačna in tudi sedaj nas ni pustila ravnodušnih, pravzaprav lahko že z vstopom v kavarno začutimo poseben občutek starega mestnega utripa.

Aljoša Molan iz Krškega in Uroš Dragar iz Radeč, poslovna partnerja in dolgoletna prijatelja, sta se več let poigravala z idejo, kako prispevati k oživitvi starega mestnega jedra. Lotila sta se že mnogo skupnih projektov, poslovnih in družabnih, ideja za kavarno pa je zaživela pred leti, ko so se začele tudi s strani Občine Krško odvijati dejavnosti za oživitev mestnega jedra. Tako se Molan na tem mestu zahvaljuje pristojnim na Občini za posluh za drugačnost in pojasnjuje:
3-Visnjeva-zvezda

Višnjeva zvezda

»Vsekakor si Krško zasluži obuditev starih meščanskih navad, razvad in ritualov, kot je na primer posedeti ob skodelici dobrega čaja ali kave, se posladkati s slaščicami iz naravnih sestavin in dnevno svežimi sendviči, v miru prebrati lokalni časopis Posavski obzornik in si v hitrem tempu življenja vzeti čas zase.« Kavarna je tankočutno opremljena s pohištvom in stensko dekoracijo, pritajena svetloba ob večerih pa še poudari njeno toplino in prijetnost.

Z novim letom v Zvezdi pripravljajo tematske večere s kulturnim in družabnim programom, saj želijo ravno z organizacijo različnih dogodkov obuditi občutek meščanskosti, kot so ga imeli Krčani v časih pred več desetletji, ko so si ljudje še vzeli čas, se ustavili in pokramljali z mimoidočimi in ob naključnih srečanjih s prijatelji posedeli v kavarni. Ta občutek danes ljudje vse bolj pogrešajo in iščejo, saj je srečevanje s prijatelji v prijetni kavarni nekaj, česar si vsakdo želi in ne nazadnje tudi potrebuje.
« Nazaj na seznam