Časopis za pokrajino Posavje
18.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

RAJHENBURG(ER) za res dober tek

Objavljeno: Petek, 19.02.2021    Rubrika: Ne spreglejte Oglas
RAJHENBURGER

Rajhenburger

Posavke in Posavci, si upa kdo dvigniti roko, da še ni bil v Rajhenburgu? Predvidevam, da vsi dobro veste, da gre za našo ljubo Brestanico, ki je znana tudi po svojem gradu Rajhenburg – ta pa je, kot slišim, dobil hudega konkurenta: Rajhenburgerja. Že vnaprej se vam opravičujem, če se vam je ravno zdaj pričel oglašati želodec. Vas čisto razumem. A ravnokar se bo začel oglašati še bolj!

Rajhenburger
 Naj vam namreč razkrijem skrivnost Rajhenburgerja – to je burger, ki združuje z željo, da bi se kljub težkim časom počutili povezane. A nima lepega poslanstva – hrana in povezanost? Mmmm, grižljaj Rajhenburgerja je sestavljen iz domače bombetke s sezamom, 100 % mlete govedine, slanine, sirove omake, cheddar sira, marinirane rdeče čebule, kisle kumarice, paradižnika in zelene solate. Morate probat, resno!

Še zdaleč pa ne gre samo za burger, ampak za zgodbo, ki je združila posavske ponudnike, lahko bi ji rekli »simbol lokalnega sožitja«. Akval d. o. o., Gostilna Pečnik, Mesarstvo Ribič, Pivovarna APE in fotograf Boštjan Colarič so glavni akterji, ki so zaslužni, da je ideja o Rajhenburgerju ugledala luč sveta. V njihovi ponudbi lahko najdete še Toplar burger, Pšotov burger, Fit burger in Pečko burger, ker pa je vsak za drug okus, si lahko ogledate kar sami na https://www.facebook.com/rajhenburger ali https://www.instagram.com/rajhenburger/.

No, zdaj imate pravi razlog, da, ko bo to le mogoče, ponovno ali pa prvič obiščete Gostilno Pečnik in si naročite Rajhenburgerja ter zraven uživate ob pogledu na vsemogočni grad! Je še zaprto? Ni problema - do takrat si lahko predhodno naročite in prevzamete svojo vrečko, v kateri vas bo čakal Rajhenburger.
No, dragi moji, zdaj ste le še en grižljaj stran do vrhunskega burgerja. Pa dober tek!

Nika Đođ za Posavski obzornik

#povezujemoposavje #vsinasivsakdan #stejejodejanja #podprisoseda #povejnaprej

**

Prispevek je nastal v sklopu pobude VsiNašiVsakDan Posavskega obzornika, kjer spodbujamo naše podjetnice in podjetnike na njihovi zahtevni poti in pomagamo po svojih močeh njim in njihovim kvalitetnim izdelkom do ciljnih občinstev. Vedno, ne le v 'korona časih', namreč štejejo dejanja, zdaj pa tolikanj bolj. Povezujmo, spodbujajmo in krepimo regionalno, vsak dan.

Če bi bili tudi vi radi vključeni v razširjanje dobrih idej kot del pobude VsiNašiVsakDan, nam pišite na
 povezujemoposavje@posavskiobzornik.si.
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

27.06.2021 | Redakcija

Ribe v prehrani

13.12.2020 | Redakcija

Pravica do ribolova in krivolov

07.05.2020 | Redakcija

Pija – lončena posoda za mast