Časopis za pokrajino Posavje
30.07.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Recept za ribji namaz s fižolom

Objavljeno: Četrtek, 10.06.2021    Rubrika: Ne spreglejte Redakcija
Ribji namaz + kruh

Otroci Vrtca Krško, ki so sodelovali pri pripravi ribjega namaza v okviru projekta Ribe na šolskih krožnikih, so namaz snedli na kruhu v obliki ribice.

V okviru projekta 'Ribe na šolskih krožnikih' je nastalo nekaj zanimivih receptov, med njimi je bila tudi priprava ribjega namaza s fižolom.

Za pripravo ribjega namaza s fižolom potrebujemo:


- poširan file postrvi
- kuhan beli fižol
- maslo
- kislo smetano (mileram)
- olivno olje
- jabolčni sok
- sol, poper, drobnjak

Postopek priprave:

- file postrvi poširamo (dušimo v vodi pod vreliščem), ohladimo in nadrobimo v mešalnik ter dodamo še vse ostale sestavine (fižol, maslo, kislo smetano, olivno olje, jabolčni sok, sol, poper, drobnjak) in zmiksamo v gladko maso ter postrežemo.

Projekt Ribe na šolskih krožnikih sofinancirata Evropski sklad za pomorstvo in ribištvo ter Republika Slovenija. Za vsebino je odgovorna Občina Krško. Organ upravljanja, določen za izvajanje Operativnega programa za pomorstvo in ribištvo v Republiki Sloveniji 2014–2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.
 

« Nazaj na seznam