Časopis za pokrajino Posavje
17.07.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Ribja jed na domačem krožniku

Objavljeno: Četrtek, 20.02.2020    Rubrika: Ne spreglejte Sporočilo
Društvo kmetic Sevnica povezuje okoli 300 članic v 11 aktivih. Društvo od leta 2014 vodi Majda Jazbec, ki skupaj z upravnim odborom, v katerem je po ena predstavnica iz vsakega aktiva, skrbi za izvajanje raznolikih dejavnosti.

RibaJeINUODrustvakmeticSev

Pri načrtovanju dejavnosti v novem letu

»V našem društvu veliko pozornosti namenjamo zdravi prehrani in rade se udeležujemo izobraževanj na temo peke ter kuhanja. Nekatere članice se s svojimi izdelki predstavljajo na tekmovanju Dobrote slovenskih kmetij, kjer pogosto posežejo po najvišjih mestih. Sodelovale smo v projektu Zeliščni vrt Posavja, na Lisci pa v juliju že nekaj let poteka ocenjevanje ter razstava ocvirkovih potic in puhle,« pove Jazbečeva ter doda, da članice skrbijo tudi za pogostitve na številnih prireditvah, ki se odvijajo v občini. V okviru projekta Riba je IN se bodo udeležile kulinaričnih delavnic na temo priprave različnih vrst ribjih jedi, obiskale ribogojnico, konec avgusta pa bodo gostiteljice posavskega srečanja društva kmetic.

Projekt Riba je IN je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo. Za vsebino je odgovorna Občina Sevnica. Organ upravljanja, določen za izvajanje Operativnega programa za pomorstvo in ribištvo v Republiki Sloveniji 2014-2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.
 

 
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

ne spreglejte

07.05.2020 | Redakcija

S kolesom k šivilji Valerci

23.02.2022 | Sporočilo

Vrtnarska sezona se začenja