Časopis za pokrajino Posavje
29.04.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

S kuhalnico od kaosa do organiziranega raja

Objavljeno: Ponedeljek, 15.03.2021    Rubrika: Ne spreglejte Oglas
IMG_4681

Tamara Lesinšek

Ste tudi vi eden izmed tistih, ki radi kuhate, ampak zaradi hitrega tempa življenja včasih na žalost ne najdete ideje, kaj bi pripravili za zajtrk, kosilo ali večerjo? Morda ste organizator po duši in radi načrtujete svoje dneve ter obroke vnaprej. Ali imate različne omejitve pri svoji prehrani, kar od vas zahteva, da posvetite veliko časa načrtovanju obrokov. Za vse vas je idealna rešitev: Organizator obrokov oziroma bolje znan kot T as Tasty Meal Planner.

IMG_6524

Arašidova lava tortica

Torej gre za vodnik, ki ima 29 strani, lahko jih uporabljate v spletni obliki ali, če ste bolj človek papirja in svinčnika, jih enostavno natisnete ter že lahko pričnete z vodenjem vaših obrokov. Notri najdete od navodila, kako pričeti z načrtovanjem obrokov, predloge za tedensko ali dnevno načrtovanje obrokov, tabelo za nakupovalni list za živila in prostor za zapisovanje vaših receptov. Da pa vam bo na začetku še nekoliko lažje, je avtorica, že pripravila 18 receptov, ki jih lahko uporabite pri načrtovanju vašega prvega tedna. Ja nič, zdaj ste le še en klik stran do organiziranega raja https://tastasty.com/izdelek/meal-planner/

Vas zdaj že zanima kdo je oseba, ki združuje ljubezen do organiziranosti in kuhanja? Naj vam predstavim Tamaro Lesinšek, ki je diplomirana sociologinja kadrovskega menedžemnta, foodblogerka, kreatorka receptov, vodja socialnih omrežij in ustvarjalka vsebin. Poleg tega pa še ponosna mamica dvema čudovitima fantkoma, kapo dol, kajne? Kot pravi sama, je njen cilj, da navdušuje za kuhanje doma in priskrbi enostavno zabavne recepte, ki jih najdete na https://tastasty.com/

Kuhanje bo končno postalo zabavno, saj vam načrtovanje obrokov ne bo prihranilo le stresa, ampak tudi vaš čas in denar. Za konec vas čaka še recept, ki verjamemo, da bo vsakemu po godu, saj kdo pa ni malo sladkosned po duši, kajne? Pa srečno!
__________________________________________________
Arašidova lava tortica

Sestavine:

150 gramov temne čokolade
100 gramov arašidovega masla (1 jedilna žlica, 4 čajne žličke)
130 gramov masla
2 jajci
60 gramov sladkorja
40 gramov moke
Ščepec soli
30 gramov arašidov
Malo moke in masla za pekače
Kakav v prahu za posip
Sadje in stepena smetana za serviranje

Navodila:

V skledo damo čokolado, maslo in 1 žlico arašidovega masla ter segrevamo v mikrovalovni pečici, da se začne topiti, začinimo z malo soli in nato lepo premešamo. Čokolado lahko stopimo tudi na kakšen drug način.
V drugi skledi stepemo 2 jajci s sladkorjem. Dodamo moko in premešamo, nato počasi dodajamo še čokoladno zmes in lepo vmešamo. Pazimo, da čokolada ni vroča.
Vzamemo 4 majhne skodelice za peko, vsako namažemo z maslom in posipamo z moko (odstranimo odvečno).
V skodelice razporedimo 3 četrtine pripravljene mase. Nato na sredino v vsako damo malo manj kot 1 čajno žličko arašidovega masla in na vrh nekaj arašidov (lahko nežno potisnemo navzdol). Vrh zapremo s preostalim testom (nekje 1 jedilno žlico dodamo še na vrh vsake tortice) in pečemo 11 minut v ogreti pečici na 180 stopinj Celzija.
Odstranimo iz pečice. Pustimo sedeti minuto, nato posamezno tortico zvrnemo na krožnik, potresemo s kakavom v prahu, vroče postrežemo z nekaj stepene smetane in sadja, kot so jagode.
Čas priprave:  25 minut
Količina:  4 lava tortice
 
Nika Đođ za Posavski obzornik
#povezujemoposavje #vsinasivsakdan #stejejodejanja #podprisoseda #povejnaprej

**

Prispevek je nastal v sklopu pobude VsiNašiVsakDan Posavskega obzornika, kjer spodbujamo naše podjetnice in podjetnike na njihovi zahtevni poti in pomagamo po svojih močeh njim in njihovim kvalitetnim izdelkom do ciljnih občinstev. Vedno, ne le v 'korona časih', namreč štejejo dejanja, zdaj pa tolikanj bolj. Povezujmo, spodbujajmo in krepimo regionalno, vsak dan.

Če bi bili tudi vi radi vključeni v razširjanje dobrih idej kot del pobude VsiNašiVsakDan, nam pišite na povezujemoposavje@posavskiobzornik.si
 
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

26.04.2024 | Ne spreglejte

15 pomladi Vite Marin

ne spreglejte