Časopis za pokrajino Posavje
29.02.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

S kuharskim mojstrom v svetu ribjih specialitet

Objavljeno: Nedelja, 27.06.2021    Rubrika: Ne spreglejte Redakcija
Kuharska delavnica s pripravo ribjih jedi

Kuharska delavnica je ponudila različne možnosti priprave ribjih jedi.

V okviru projekta ’Ribe na šolskih krožnikih’ je v kuhinji Vrtca Krško potekala kuharska delavnica, ki jo je vodil kuharski mojster Matija Pozderec.

Na delavnici, ki je bila namenjena kuharskemu osebju, ki se ukvarja s pripravo zajtrkov in malic v Vrtcu Krško, je pokazal, kako je mogoče z ribami obogatiti namaze ter solate. V sklopu delavnice je predstavil in pripravil tri namaze ter dve solati, in sicer ribji namaz s skuto, ribji namaz s šampinjoni in lešniki, ribji namaz s kuhanim fižolom, riževo solato s prekajeno postrvijo in zelenjavo ter ajdovo solato s prekajeno postrvijo in zelenjavo. Pripravi jedi z ribami je sledilo okušanje in skupna ugotovitev okuševalcev je bila, da so jedi primerne tako za vrtce kot šole in vse ljubitelje rib.

Projekt Ribe na šolskih krožnikih sofinancirata Evropski sklad za pomorstvo in ribištvo ter Republika Slovenija. Za vsebino je odgovorna Občina Krško. Organ upravljanja, določen za izvajanje Operativnega programa za pomorstvo in ribištvo v Republiki Sloveniji 2014–2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.
« Nazaj na seznam