Časopis za pokrajino Posavje
21.02.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Trije nasveti, kako izbrati vašo novo posteljnino

Objavljeno: Nedelja, 11.09.2022    Rubrika: Ne spreglejte Oglas
pexels-malidate-van-833046
Odrasli potrebujemo vsaj sedem ur spanja na dan. S to količino naj bi zadovoljili osnovni potrebi, da se primerno odpočijemo in napolnimo baterije za nov dan. Zaradi vse bolj stresnega ritma in natrpanega tempa življenja pa je naša realnost takšna, da spimo vse manj. Številni zaradi svojega dela v izmenah in turnusih ne morejo imeti klasičnega ritma, kjer bi se lahko umirili in zaspali. Verjetno ni treba posebej poudarjati, da kronično pomanjkanje spanca lahko vodi v resne zdravstvene težave in slabšo produktivnost ter seveda pomanjkanje energije. Bolj kot smo utrujeni, večja je tudi verjetnost, da bomo storili kakšno napako, in če se nam to zgodi na cesti, je lahko usodno.

Poleg tega smo, ko smo utrujeni, a ne moremo spati, tudi bolj razdražljivi. Le pomislite, kako je, ko vas daje nespečnost. Takrat nas moti tudi kapljanje vode iz lijaka pri sosednji hiši ali pa tiktakanje ure v spodnjem nadstropju. Na kakovost spanja pa seveda vpliva tudi posteljnina. Ker vam želimo pomagati, da bi se v postelji počutili lagodno in imeli zato lažji spanec, smo za vas pripravili nekaj uporabnih nasvetov, kako izbrati posteljnino in na kaj morate biti pozorni.
pexels-andrea-piacquadio-3771069

Ne glede na to, kateri kos posteljnine izbirate, je naš prvi nasvet univerzalen. V kolikor je možno, izberite naravne materiale. Razlika z umetnimi materiali je očitna in koža vam bo definitivno hvaležna. Vsekakor naši dedki in babice niso zaman uporabljali naravnih materialov pri posteljnini. Zakladnica ljudskih modrosti je polna uporabnih rešitev, zato je pogosto dobro prisluhniti tem nasvetom in zgledom. Naravni materiali, kot sta lan ali volna, vam bodo omogočili, da se v posteljnini počutite udobno. V vročih poletnih dneh se boste lepo hladili, v hladnih zimskih nočeh pa prijetno greli. Če to ni idealna rešitev za vašo posteljnino. Poleg tega lahko umetni materiali na vašo kožo ne delujejo najbolje in celo povzročajo različne alergije ali druge dermatološke reakcije.

Naš drugi nasvet pri izbiri posteljnine je usmerjen v videz le-te. Posteljnina je namreč sestavljena iz večih kosov. Osnovno posteljnino tvorijo najmanj rjuhe, vzglavnik, prevleka za vzglavnik in odeja. Odejo in vzglavnika ne kupujete vsak dan, zato se pred nakupom trdno prepričajte, da vam tako odeja kot vzglavnik odgovarjata. Pri drugih kosih posteljnine pa je najbolje, da se odločite za enovit videz. Pri tem odlično rešitev predstavljajo seti posteljnin, ki vsebujejo vse potrebne dele posteljnine. Poleg tega so ti v enotnem videzu, kar bo dodatno polepšalo vašo spalnico. Menda se vsi strinjamo, da je najmanj nenavadno videti rumeno prevleko za vzglavnik, rdečo rjuho in vijolično odejo.
pexels-andrea-piacquadio-935742

Svetujemo vam, da pri izbiri posteljnine sledite srcu in okusu. Izberite izdelke, ki so vam všeč in za katere veste, da vas sproščajo. Naj ponazorimo s primerom. Če vam ni všeč rjava barva, potem vam definitivno odsvetujemo, da se pri nakupu odločite za to barvo posteljnine, ker boste v taki posteljnini morali spati. Predvsem pri izbiri otroške posteljnine se lahko poslužite različnih motivov z risanimi junaki, ki bodo vašim otrokom zelo všeč.

Naš tretji nasvet je tudi delno povezan s prejšnjim. Vzemite si čas pred nakupom. Primerjajte med seboj različne izdelke, tako po sestavi oziroma materialu kot tudi po ceni in drugih lastnostih. Morda boste presenečeni, ko boste ugotovili, da lahko za isti kos posteljnine plačate kar nekaj evrov manj. Zato vam priporočamo, da si najprej izberite želene kose posteljnine, nato pa med seboj primerjate cene. Lahko pa uberete tudi bližnjico in se na spletnem mestu ceneje.si pozanimate, kateri kos posteljnine je najcenejši na spletu. S pomočjo filtrov boste še hitreje odkrili idealno posteljnino za vašo spalnico, zato preverite tudi sami, kje vas čaka najugodnejša posteljnina na spletu.
Naročnik: www.ceneje.si
« Nazaj na seznam