Časopis za pokrajino Posavje
21.02.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Ustvarjalne delavnice z okusom po ribi

Objavljeno: Petek, 26.11.2021    Rubrika: Ne spreglejte Oglas
Z ribami do zdravja, Ozara (64)

Kuharsko delavnico je vodil kuharski mojster Damjan Wallner.

Življenje ob reki Savi in njenih pritokih je bilo in je še vedno povezano z ribami, iz katerih se pripravljajo tudi okusne ribje jedi. Na Lisci so se v septembru v okviru projekta Z RIBAMI DO ZDRAVJA odvijale zanimive delavnice za ranljivejšo skupino oseb.

»16. septembra smo se odpravili na izlet. V popoldanskih urah smo se z avtobusom odpeljali na ogled ribogojnice Akval na Blanci in od tam na Lisco, kjer smo v obnovljenih prostorih Tončkovega doma tudi prespali. Naslednji dan po zajtrku smo imeli dve delavnici, v eni smo izdelovali sveče iz odpadnega jedilnega olja, druga je bila kulinarična in v njej smo se podučili, kako pripraviti ribjo omako s testeninami. Projekt Z ribami do zdravja je odlično načrtovan, tako da hvala Občini Sevnica, ki nas je vključila v to zgodbo,« je ob odhodu z Lisce dejala Darinka Kozole, vodja sevniške enote društva Ozara.

Podobno mnenje so izrazili uporabnice in uporabniki sevniške enote Varstveno delovnega centra (VDC) Krško – Leskovec, ki so se poleg omenjenih delavnic udeležili še iskanja skritega zaklada na območju Lisce. »V iskanje skritega zaklada, ki se je nahajal na prostem, smo se podali vznemirjeni in polni pričakovanj. Pozorno smo sledili namigom v naravi in se razveselili, ko smo našli zaklad ter v ogledalu videli lastne obraze. To je bil tudi odgovor na vprašanje, kdo je odgovoren za naravo, čisto in zdravo okolje. To smo mi, ljudje,« je strnila misli vodja sevniškega VDC Bojana Tkalec Štrasner.

Projekt Z RIBAMI DO ZDRAVJA sofinancirata Evropski sklad za pomorstvo in ribištvo ter Republika Slovenija. Za vsebino je odgovorna Občina Sevnica. Organ upravljanja, določen za izvajanje Operativnega programa za pomorstvo in ribištvo v Republiki Sloveniji 2014-2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.
« Nazaj na seznam