Časopis za pokrajino Posavje
19.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V občini Brežice pester program aktivnosti v sklopu Evropskega tedna mobilnosti

Objavljeno: Četrtek, 30.09.2021    Rubrika: Ne spreglejte Sporočilo
brezice_dan_brez_avtomobila (40)

Dan brez avtomobila v Brežicah (foto: arhiv PO)

Občina Brežice je tudi letos v sklopu Evropskega tedna mobilnosti pripravila pester in raznolik program aktivnosti. Mnoge aktivnosti so se začele izvajati že pred 16. 9., ki velja za začetek mednarodnega projekta.

Skupaj s Fotoklubom Brežice so organizirali foto natečaj amaterske fotografije, ki je potekal skozi celotno poletje. Najboljše fotografije posameznih avtorjev so razstavili na foto razstavi v avli Upravne enote Brežice. V začetku septembra so skupaj s CKZ ZD Brežice organizirali delavnico »Gibam se«, kjer so udeleženci dvakrat tedensko deležni vodene vadbe pod strokovnim vodstvom. Udeleženci so prejeli tudi dnevnik gibanja, kamor vsakodnevno vpisujejo svojo telesno aktivnost. Starejše so h gibanju nagovarjali tudi z dodatno promocijo jutranje telovadbe 1000 gibov za vse, ki jo po več krajih občine izvaja Šola zdravja Brežice. Na OŠ Artiče, Cerklje ob Krki in dr. Jožeta Toporišiča so spodbujali aktivno pot v šolo z izvedbo aktivnosti Pešbus, ki se je je udeležilo skupaj čez 300 otrok. V letošnji izvedbi projekta so dodatno okrepili sodelovanje z lokalnim promotorjem bosonogih pohodov in zdravega načina življenja Lojzetom Ogorevcem, ki je vodil pohod na Špiček in Šentvid.

Občina Brežice je finančno podprla izdajo otroške knjige o varnosti v cestnem prometu z naslovom Tri račke na potepu, ki je avtorsko delo dijakinj SIC Brežice. Knjiga je bila predstavljena tudi na otroškem Živ žavu, ki ga je organiziral ZPTM Brežice. Za otroke v vrtcih so pripravili preventivne lutkovne predstave Tine in promet. Skupaj s Športno zvezo Brežice so pripravili Družinsko kolesarjenje, tradicionalno pa so poskrbeli za zaključek Kolesarjenja ob Savi, ki ga soorganizirajo skupaj z občinami Sevnica, Radeče in Krško. Osrednji dogodek je bil Dan brez avtomobila, ki je potekal 21. 9. 2021, kjer pa je bila udeležba zaradi ukrepov okoli koronavirusa precej nižja kot prejšnja leta. Letošnja novost je bila aktivnost V službo na trajnostni način, kjer je Občina v sodelovanju s podjetji in javnimi zavodi spodbujala zaposlene, da prihajajo na delo na trajnostni način. Promovirali so tudi igro Lov na zaklad po znamenitosti Brežic, program pa se je zaključil z Dnevom slovenskega športa 23. septembra 2021. Za aktivne udeležence vseh aktivnosti so pripravili tudi praktična darila. Na Občini Brežice ocenjujejo, da so aktivnosti izpeljali dobro, saj o tem pričajo podatek o udeležbi in številni odzivi zadovoljnih udeležencev.
 
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte