Časopis za pokrajino Posavje
3.10.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Vodič po izbiri popolne moške poročne obleke

Objavljeno: Sreda, 02.08.2023    Rubrika: Ne spreglejte Oglas
moske-porocne-obleke-2023-2024
Poročni dan ni samo življenjski dogodek za neveste, temveč je pomemben dogodek in doživetje tudi za ženina. Čeprav so vse oči uprte v nevesto, pa tudi tudi on ne ostane spregledan, pri čemer največji vtis naredi njegova moška obleka in izbrani slog. Tako kot pri ženskah je tudi moška poročna obleka priložnost za izkazovanje osebnosti, modnega stila in spoštovanja do tega posebnega obreda.

Poslovne in poročne moške obleke niso isto

Verjetno ima vsak moški v omari vsaj eno obleko, ki jo hrani za posebne priložnosti. Žal poroka ni ena izmed teh, saj se moška poročna obleka od poslovnih razlikuje po izbiri tkanine in finih detajlih. Medtem ko so poslovne moške obleke običajno bolj konzervativne, poročne obleke vključujejo bolj elegantne elemente. To so največkrat svilene tkanine, svetlejše barve ali posebni detajli, na primer manšetni gumbi, vezenine ali telovnik. Poročna moška obleka je običajno tudi bolj dodelan kroj, ki je prilagojen posameznikovi postavi.

Kakšne barve izbrati za poroko?

Najbolj klasična barva moške poročne obleke, ki se poda vsaki barvi ženske poročne obleke, je črna. In čeprav je črna vedno varna izbira, pa so v zadnjih časih vse bolj priljubljene tudi druge barve. Med pogosto izbiro so temno modra ali siva, tisti bolj drznejši pa posežejo po bordo rdeči ali temno zeleni, ki so lahko tudi odlična izbira za tematske poroke.

Trenutni trendi moških poročnih oblek

Trenutni trendi moških oblek za poroko se gibljejo vse od klasičnih krojev do modernih izvedb. Med bolj priljubljenimi so materiali iz mešanice volne in svile, ki imajo eleganten občutek in videz. Popularne so tudi moške obleke s troslojnimi suknjiči, ki ponujajo več slojev za različne dele dneva. Za bolj sproščene in neformalne poroke pa so pogosta izbira tudi moške obleke brez kravate.

Detajli, ki dodajo piko na i

Če pogledamo moške poročne obleke, vsebujejo te ogromno enih detajlov, ki dajejo piko na i celotnemu izgledu ženina. Med temi dodatki so lahko kravata, naramnice ali pas, telovnik, robec, manšetni gumbi in seveda, čevlji. Uskladitev izbranih elementov moške poročne obleke pa zahteva tudi nekaj pozornosti. Pri izposojevalnici sanjska-obleka.si so podali nekaj praktičnih nasvetov.
trendi-moske-porocne-obleke

Izberite srajco, ki je enostavna in nevtralna ter ne odvrača pozornosti od obleke. Največkrat se moški odločijo za belo srajco, ki je najbolj varna izbira, če pa se odločite za kakšno drugo barvo, da naj se ta ujema z obleko. Priporočajo nežno in svetlo barvo srajce.

Tako kot pri poslovni mode, se naj morebitni pas ujema s čevlji. Če je pas rjave barve, naj bodo rjavi tudi čevlji. Namesto pasu lahko izberete tudi naramnice, ki celotnemu izgledu dajejo vintage videz. Pri njihovi izbiri pazite le, da se ujemajo z ostalimi elementi obleke.

Tudi izbira čevljev je pomembna. Ne samo barva, temveč tudi udobje, saj boste na svoj poročni dan veliko časa preživeli na nogah. Izbira, s katero ne morete zgrešiti, so klasični oxfordski čevlji, za bolj sproščene poroke pa so primerni tudi loafersi ali brogue čevlji.
Naročnik: www.sanjska-obleka.si
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte