Časopis za pokrajino Posavje
29.02.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Z električnimi kolesi med vinograde

Objavljeno: Petek, 23.10.2020    Rubrika: Ne spreglejte Sporočilo
DSCF4528
V sklopu projekta Okusi posavsko ribo je Krško bogatejše za sodobna električna kolesa. Za tovrstno dodatno ponudbo je poskrbel partner projekta, posestvo Tri lučke na Sremiču, ki s pomočjo koles vabi na vinsko obarvan oddih v oazo med vinogradi. S kolesom se je moč trajnostno podati na pot do ostalih zanimivosti v občini Krško in širše. Vsekakor tako Posavje postaja bolj atraktivna destinacija za prihod turistov.

»Gostje, ki pri nas prenočijo, so v večini radovedni in željni doživetij, raziskovanja okolice ter s tem dodatne ponudbe kraja in regije. Z električnim kolesom, ki si ga gost lahko izposodi brezplačno v Hotelu Tri lučke, so vse točke premagljive (višinske, gozdne poti, mestna jedra …) ne glede na fizično pripravljenost uporabnika,« sporočajo s Treh lučk. »Kot gostitelji gostom predlagamo izlete, obiske, oglede v okolici, ki so odlično dosegljivi, doživetje pa nepozabno, tudi z električnimi kolesi, kar jim ponudimo že pred njihovim prihodom v nastanitev. Uporaba električnih koles vsekakor dodobra prispeva k varovanju okolja in zdravja.«
DSCF4123

 
Zanimanje za izposojo električnih koles je zelo veliko, saj so gostje Hotela Tri lučke to možnost odlično sprejeli. »Gostje so v večini presenečeni in hkrati izjemno hvaležni za možnost brezplačne izposoje,« pravijo v sremiškem turističnem ponudniku. Pogosto pravijo, da na ta način raziščejo precej več okolice in obiščejo mnoge turistične ponudnike, tudi točke, ki so z avtomobilom težje dostopne in jih v nasprotnem najbrž ne bi obiskali. Tako bi bilo zagotovo prikrajšani za doživetje raznolikosti in širine ponudbe kraja in celotne regije Posavja,« pravijo v sremiškem turističnem ponudniku.
 
Cilji projekta so usmerjeni v nastajanje novih turističnih programov in jih bodo projektni partnerji celoviteje predstavili v oktobru, ko se bo projekt tudi uradno zaključil. V sklopu projekta bodo oblikovani trije turistični produkti v obliki pohodne, kolesarske in panoramske poti, ki bodo povezali različne turistične lokacije in ribnik Reso. Programi bodo prilagojeni za različne ciljne skupine, kolesa pa opremljena tudi z otroškimi sedeži. V sklopu aktivnosti so posneli kratke promocijske filme, ki bodo še dodatno popestrili promocijske aktivnosti destinacije Čatež in Posavje. 
 
Projekt Okusi posavsko ribo: Okusi ribo sofinancira Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo. Za vsebino odgovarja Občina Krško. Organ upravljanja, določen za izvajanje Operativnega programa za pomorstvo in ribištvo v Republiki Sloveniji 2014–2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.
 


Vir: Občina Krško

 
« Nazaj na seznam